Сергій Петров: Повернення Гіркіна як початок підготовки до двірцевого перевороту на московії

Перемикач мов

Послухав я огєнта гіркіна, який знову вийшов в ефір після кілька місячної перерви. Бо, як фаховий лайнознавець, я слухаю те, що має почути людина, яка вивчає інформаційні прийоми та психологію впливу ворога вже бозна скільки років (з 2008 року, так точно). Я слухаю не ниття, що все «пропало» в московитів. Бо гіркін, як ФСБшник, вміло транслює те, що собі має на думці одна з груп впливу у Кремлі — так, саме вежа ФСБ, яка і є партією тотальної війни. Зазначу, що гіркін не рубає «правду», а займається мочиловом «армійських», контрольовано підливаючи олії до вогню. Повірте, там все не настільки нерайдужно, як описує гіркінд.

Так от, переходячи до того, що я почув. Я почув три важливі речі, розбору яких я не бачив ні в кого.

Три важливих меседжа

Перше, з чого він почав, що поїздка була «безрезультатною, але не марною». Він своє завдання, з яким його відправили (хоч він і говорить, що «нікуди не взяли») виконав, але партія війни так і не дотисла ситуацію до тотальної «вітчизняної війни», а тому результату, який ця партія очікувала з початком «часткової» (насправді — ніт) могілізації не досягла. І тому огєнт гіркін повернувся.

Друге, повернувся він для того, аби поміж іншого заявити, що має «політичні амбіції». Я не буду його цитувати, але, перекладаючи на більш-менш нормальну мову йдеться, що «у разі, якщо почнуться ознаки до “шухєру”, то він буде одним з тих, хто в цьому “шухєрє” братиме активну участь». Якщо дуже просто — «партія війни» почала підготовку до двірцевого перевороту та усунення путіна та заміну його на свою людину. Про перспективу цих процесів для нас трохи нижче скажу.

А третє, і також важливе, гіркін публічно дистанціювався від пригожина та вагнерівців та кадирова. Публічно заявив, що йому з ними не по дорозі і в нього інші плани. Це важливо щодо розстановки сил у партії війни — ФСБ.

Двірцевий переворот

Двірцевий переворот —  вигоди та негатив для нас

А тепер щодо двірцевого перевороту. Цей переворот був очевидний для мене ще десь з літа, коли ситуація на фронті для московитів стала застійною. Я, звісно, про це не писав, але колеги підтвердять, що цю ідею я проговорював. Проте сам двірцевий переворот не означає для нас перемоги, як заявив зеленський, що «зі смертю» [або усуненням] путіна нам стане легше і простіше — і все, перемога, і можна видихати. Не стане! На жаль.

Двірцевий переворот лише дасть нам місяць — другий часу і підготовки, поки на московії будуть ділити владу, власність та ресурси, що залишаться від путіна. І слід розуміти, що до влади може прийти людина ще гірша, ніж сам путін. Інша річ, чи вдасться йому втримати владу (тут треба згадати історію з берією, який думав, що після смерті сталіна візьме все до своїх рук, але його прибрав хрущов), бо охочих поживитися спадком буде достатньо. Нарешті, це лише війна серед еліти, яка майже ніяк не зачепить народонасілєніє московії (для цього просто ще немає жодних ознак, та й лідера, на якого той же гіркін не потягне, бо в нього є своя роль).

Тому двірцевий переворот на невеликий період послабить армію, керівництво над якою планує захопити ФСБ. Лише один — два, ну максимум три місяці.

Що нам потрібно? Як мінімум, потрібний умовний «гіркін» від армійських, який буде розповідати про труднощі і складнощі, і що саме ФСБ заважає (щоправда, тут потрібний серйозний дах, бо ФСБ можуть і отруїти — біломосковський Макей тому «свідок» на Божому суді). Бо оцих «воєнкорів» замало — у кожного з них невелика авдиторія, вони не консолідовані у думці, і кожний працює часто на себе, а не «за завданням». Проте, це лише для якогось паритету у внутрішньому інформаційному протистоянні.

А насправді, нам потрібно, щоби у кожному федеральному окрузі московії було по 2-3 своїх «гіркіна» з кожного боку (і від ФСБ, і від «армійських») і частина з них (і з кожного боку) говорила щось типу «зробимо наш округ “great again”». От тоді перспективи відцентрових тенденцій на московії ймовірні. Наша мета — розпад московії на не менше 15-20 окремих державних утворень, повне їх роззброєння та дерашизація всіх терен сучасної московії на 40-50 років. От тоді можна буде повністю видихнути.

Інша річ, що купа макак з ядерною дубинкою, які з’являться в результаті розпаду московії (а вона до свого розпаду не захоче позбавитися ядерної зброї, якщо її військово не примусити) небезпечна для Заходу та світу в цілому. Та й сам розпад московії означає посилення Китаю, якому відходить весь Сибір і Далекий Схід з усіма хз природними багатствами. Дилема, коротше.

А ще цікаво, що Кірієнка (одного з можливих наступників) ФСБешники вже почали «зливати», скинувши The Wall Street Journal відеозапис із таємної зустрічі одного з московитських «експертних центрів», на якому Кірієнко заявив, що дітей треба мілітаризувати з самого малечку (привіт, кндр, хоча на московії латентно у формі «діди воєвалє» це і так відбувається). Злили на Захід, щоби таку кандидатуру не було визнано «нормальною».

Отже, підсумок. Легше навіть після двірцевого перевороту не стане, хоч трохи покращить наше тактичне положення. Ну і сама підготовка до цього перевороту та боротьба за наступництво офіційно розпочалася (дві події одного ряду — точно не збіг, бо, як я люблю казати «збігів не буває»).

А нам своє робити та нищити імперію зла з її людиноненависницьким народонасілієнієм!

Сергій Петров, історик, аналітик Інформаційного центру “Майдан Моніторинг”

About Сергій Петров 248 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії