Фотовиставку «Розлам. Документи з Харкова» презентували в Європейському Парламенті.

Перемикач мов

30 серпня 2023, Брюссель. Виставку про руйнування цивільної інфраструктури в Харкові і області побачили в Європейському Парламенті. Люди, які були присутні на відкритті, поділилися своїм глибоким потрясінням і співчуттям до жертв російських воєнних злочинів, результати яких відображені на 92 фотографіях. Ці фотографії були зроблені українською громадською організацією «Інформаційний центр Майдан Моніторинг» (ММ) разом із нашими добрими партнерами, чеською неурядовою організацією “Team4Ukraine” (T4U), під час допомоги слідчим Служби безпеки України в Харківській області в документуванні військових злочинів РФ в Харківській області.


Виставку організувала, виготовила та представила член Європейського парламенту Маркета Грегорова, яка представляє Чеську піратську партію та є членом групи Зелених/Європейського вільного альянсу, та її помічниці. Кураторка виставки, Голова Правління ММ Наталія Зубар та члени T4U Адам Сібера та Петр Пойман поділилися досвідом створення цих фото, проблемами та потребами розслідування військових злочинів в Україні. Виставковий простір був настільки великий, а інтерес публіки був таким сильним, що їм довелося розділити людей на групи та проводити екскурсії одночасно.

Виставка була представлена в Європейському парламенті в той день, 30 серпня, коли члени комітетів з питань бюджету та закордонних справ обговорювали пропозицію Європейської Комісії щодо ініціативи вартістю 50 мільярдів євро на підтримку відновлення, реконструкції та модернізації України з 2024 по 2027 роки.

Далі виставка поїде до Праги і буде показана в низці чеських міст.

Наталія Зубар

Маркета Грегорова відкриває виставку.
Маркета Грегорова свойому кабінеті.
Оголошення про виставку показувати скрізь.  Наталія, Петр і Адам на першому поверсі корпусу Спінеллі.
Мартіна Янурова, яка зробила виставку можливою. Дякуємо Тобі за все!

Дивіться репортаж про виставку на каналі Маркети (чеською)

Наталія Зубар показує виставку перед початком презентації (українською)

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair