Задля безпеки мислевірусу у мізках росіян Зеленський мусив виявитися спіритуальним антиєвреєм

Перемикач мов

Професор Gad Saad досліджує як працюють мислевіруси. Він каже що мислевіруси захоплюють голови як релігійні догми – люди сліпо вірять в будь-що, абсолютно не переймаючись фактами. Факти не мають значення.

Сприятливим для такого мислення є нездатність визнавати власні помилки. В принципі, людина, переконання якої призвели до заперечення фактичних обставин, мала б визнати свої переконання помилковими і переглянути їх. Але цього найчастіше не відбувається, бо це нетренованим людям погано вдається.

Він наводить приклад спілкування з власним родичем. Родич сказав що давні греки були християнами-антисемітами. Саад сказав, що ні, бо християнства в часи давніх греків ще не було. Родич сказав що Сааду не варто сперечатися з тими, хто знає краще. Саад сказав, але дивіться, роки про які йдеться датуються “ВС”, тобто “before Christ”, ще й Христа не було, не тільки християнства. Що було далі, каже Саад, ніхто не міг вгадати з тих, кому я це розповідав. Родич подивився йому в очі та сказав “Звісно, Христа не було. Я ж тому і казав що вони не були християнами, а ти казав навпаки. Я мав рацію, а ти сперечався!”. При зустрічі з фактом згодяться будь-які пояснення, щоб тільки не визнати свою неправоту.

Інший приклад, його спілкування з радикальною феміністкою, яка наполягала, що між жінками і чоловіками нема ніяких об’єктивних відмінностей, окрім культурно набутих – що пригнічують жінок. Вони посперечалися і Саад сказав що наведе відмінності, й нехай вона спростує їх існування. Жінки виношують дітей, а чоловіки цього не роблять? Маячня, сказала феміністка. В Японії було плем’я, в якому дітей виношували чоловіки! Спіритуально!

Ідея про нацизм “українського режиму” та українців, що його підтримують, є мислевірусом, який захопив голови росіян.

Коли Путін стикається з питанням про єврея Зеленського, він опиняється в ситуації родича Саада та радикальної феміністки. Він стикнувся з фактом, який суперечить переконанням, в які він вірить, і визнати переконання хибними в нього нема опції. Йому треба вигадати пояснення, яке підтвердить його переконання всупереч фактичній інформації – бо його віра в принципі не може бути поставлена під сумнів, вона вірна, бо інакше не може бути і все; сила всього іншого, включно з фактами, є меншою.

І він знаходить таке пояснення. Єврей Зеленський виявився на чолі нацистського режиму, що виправдовує Голокост, тому, що англосакси навмисно задумали поставити на чолі цього режиму єврея, щоб замаскувати, приховати нацистську сутність цього режиму. Вони прагнули посіяти сумнів у нацизмі українців – і от їм це трішки вдалося, бачите ви навіть питаєте як так сталося. А Зеленський зрадив пам’ять своїх замучених родичів для цієї спецоперації проти проникливих росіян – як ми і казали, на чолі українців рідкісно безсовісні типи.

Вірування росіян, які є вірними за визначенням попри будь-що, в безпеці – всього лиш єврею Зеленському довелося стати спіритуальним антиєвреєм-учасником англосакської змови, що для збереження мислевірусу є сущою дрібницею.

Chacha Shushuridze