Показ документального фільму “Блокпост Мала Рогань” в Полтаві

Перемикач мов

Чому українські діти грають у війну?
Проходите ви через блокпост. А там вас зустрічають не військові, а діти з іграшковими автоматами. Подібну картину можна побачити і поблизу фронту, і в більш-менш мирних містах та селах. Дитячі блокпости стали такою ж ознакою військового часу, як вибухи та повітряні тривоги.
Документальний фільм “Блокпост Мала Рогань” показує ігри в війну трьох хлопчиків: 9, 10 та 11 років. Діти живуть в Україні, у селі Мала Рогань Харківської області. Вони пережили місяць окупації села російською армією у лютому-березні 2022 року. Події у фільмі відбуваються у серпні-вересні 2022 року. Усі заняття дітей у селі, зруйновані будівлі, іржаві танки та покинуті російські окопи в фільмі є буденними свідченнями життя в Україні. Фільм дозволяє побачити і відчути довготривалі наслідки війни в Україні, особливо мінну небезпеку. Батьки дали письмову згоду на зйомку та поширення фото і відеоматеріалів за участю їхніх дітей. Люди в фільмі розмовляють українською, російською, чеською і англійською мовами. Це фільм про дітей, але не для дітей. Мінімальний рекомендований вік глядачів 16 років. Докладніше про контекст фільму. Чому українські діти грають у війну?
Це перший великий документальний фільм, створений громадськими організаціями Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” та Team 4 Ukraine. Фільм не планується поширювати в соціальних мережах.

Вхід безкоштовний за реєстрацією.
About Ігор Кіянчук 217 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 − 1 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.