АНОНС. Операція «Реінтеграція»: як підтримати ветеранів у поверненні до цивільного життя?

Перемикач мов

Харків, 15 травня 2024, 17:00 — Kharkiv IT Cluster спільно з компанією EPAM Україна запрошують долучитися до заходу «Операція «Реінтеграція»», який відбудеться в офлайн-форматі, а також з онлайн-трансляцією через платформу Zoom.

Запрошуємо керівників, HR-спеіалістів, рекрутерів і всіх охочих на захід . Дізнайтеся, як підтримати ветеранів, які повертаються до цивільного життя?». 

Реєстрація тут (https://forms.gle/s8ZjqJiCHZ6H9E5U7)

На сьогодні кількість ветеранів в Україні майже досягла мільйонної межі, і ще понад мільйон активних військовослужбовців можуть найближчим часом повернутися до цивільного життя. Ця ситуація робить проблему реінтеграції ветеранів і ветеранок дуже актуальною та вимагає спільних зусиль від усіх сфер суспільства.

Організатори спільно з громадськими ветеранськими організаціями, експертами в галузі військової психології, ветеранами й представниками бізнес-середовища готують обговорення позицій влади, бізнесу, наявних корпоративних програм і рішень. Під час дискусії буде акцентовано увагу на актуальних викликах, які стоять перед ветеранами й ветеранками, а також на програмах реінтеграції, доступних для них уже зараз.

Основні питання, які будуть обговорені під час заходу:

  • Яка роль держави, громадських організацій і бізнес-середовища у впровадженні відповідних програм для ветеранів?
  • З якими викликами реінтеграції зіштовхуються ветерани, цивільні працівники й роботодавці?
  • Які стратегії можна застосувати для поліпшення наявних програм і створення нових, більш ефективних ініціатив?
  • Які практичні кроки можуть бути вжиті ветеранами й ветеранками для успішної реінтеграції та скорішого повернення до цивільного життя?
  • Які усвідомлення й зміни мають відбутися в організаціях, які приймають ветеранів і ветеранок?

Модератор заходу — Ольга Шаповал, виконавча директорка Харківського ІТ Кластера

 

«Ми в Kharkiv IT Cluster завжди підходимо до реалізації ініціатив з точки зору розвитку екосистеми. Ініціатива RazomTech не стала виключенням. Ми стартували ініціативу у 2023 році й бачимо її не як окремі курси навчання для ветеранів чи заходи для HR-спеціалістів, а як комплексну системи розбудови нової культури в ІТ-бізнесі й у суспільстві. 

Ми не хочемо чекати, поки держава прийде до нас із проханням вїузяти на роботу ветеранів як «соціальну відповідальність».

Ми вважаємо, що наша українська реальність уже змінилася й ми разом маємо проактивно діяти, щоб трансформувати культуру спілкування в компаніях, фізичні простори, комунікації в суспільстві, підходи до навчання й адаптації, інформаційну політику тощо.

Усе це ми плануємо робити в межах нашої спільноти в проєкті Razom Tech, у співдії з партнерами й мемберами Kharkiv IT Cluster. 

На стратегічній сесії нашої спільноти в 2023 році цей проєкт отримав найбільшу підтримку від учасників, тож запрошуємо долучатися до нього всіх, хто має бажання розвивати екосистему разом з нами», — зазначає виконавча директора Kharkiv IT Cluster — Ольга Шаповал.

Учасники дискусії

  • Ірина Галузінська — керівниця проєкту Praktyka у Veteran Hub
  • Віктор Комаренко — офіцер-психолог, військовий психолог в ЗСУ
  • Роман Марков — ветеран, бойовий медик
  • Олександр Луцик — керівник харківського офісу EPAM Україна
  • Юлія Халілова — спеціалістка з розвитку бренду роботодавця в Intellias
  • Анастасія Розлуцька — керівник проєкту з працевлаштування ветеранів “Назустріч” at Work.ua.

Участь бізнесу в процесі реінтеграції ветеранів є критично важливою для успіху цієї суспільно важливої справи. Відкритість до співпраці з ветеранами може призвести до взаємних користей для обох сторін: бізнесу надається доступ до висококваліфікованих кадрів, які мають унікальний набір навичок і досвіду, а ветеранам будуть запропоновані можливості для успішної адаптації та професійного зростання.

Олександр Луцик, керівник харківського офісу EPAM Україна, наголосив

«Сотні наших фахівців захищають країну в лавах ЗСУ, десятки — уже повернулися до роботи. Після війни кількість ветеранів і членів їхніх родин у масштабах країни сягатиме п’яти мільйонів. Ми в EPAM віримо, що всі ми маємо змінитися, щоб комплексно підтримати ветеранів і ветеранок на їхньому шляху до цивільного життя. Цим мають опікуватися й держава, і бізнес, і суспільство. й проєкти. Саме тому цьогоріч ми разом із Kharkiv IT Cluster ініціювали серію подій RazomTech»

Співпраця між бізнесом, громадськими організаціями й владою в пошуку ефективних рішень для реінтеграції ветеранів, стане важливим кроком у будівництві сильного й взаємопідтримуючого суспільства. 

Долучайтеся до нас для обговорення теми й докладання спільних зусиль до справи, яка стосується кожного з нас і буде актуальною в найближчі роки.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 4 =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.