Анонс. VI Харківський міжнародний безпековий форум

Перемикач мов

21 квітня 2023 року у місті-герої Харків відбудеться VI Харківський міжнародний безпековий форум «Боротьба за людину в умовах повномасштабної агресії проти України»

Зміст безпекової проблематики докорінно змінився, коли замість гібридної війни ворог розв’язав повномасштабні бойові дії. Війна з РФ – екзистенційний виклик, бо вирішується доля українського народу і української держави. Харків перетворився на «місто – залізобетон», незламну фортецю, яка зруйнувала плани агресора на початку війни. На порядку денному обговорення поточних проблем національного спротиву, зміцнення духовних підвалин нації, покарання агресора й погляд у майбутнє, яке має бути більш безпечним, ніж попередні роки української історії. 

Нова філософія безпеки має об’єднати українців у післявоєнні часи, а дискусії про це варто починати вже сьогодні, бо війна відкрила наші сильні і слабкі сторони. Безкомпромісна боротьба точиться не тільки за фізичний простір існування українців, але і за душі, ментальність, голови людей в умовах інформаційної та когнітивної війни. Ці питання стануть предметом обговорення. 

Форум пройде, як і у попередні роки, у форматі дискусійних панелей, де спікерами виступлять політики, науковці, військові, громадські діячі, журналісти. Передбачаються наступні тематичні панелі:

  • Чи породить досвід російсько-української війни нову філософію національної безпеки?
  • Ідеологічний, символічний, інформаційний фронти російсько-української війни.
  • Документування воєнних злочинів.
  • Трансформація журналістських практик в умовах повномасштабної війни.

Передбачається пряма трансляція роботи форуму на наших каналах на facebbok та youtube. 

Форум проходитиме 21 квітня з 10:00 до 18:30. Зареєструйтеся в цій події на фейсбуці для того щоби отримувати детальні анонси всі панелей, інформацію про спікерів і оперативні запрошення всі на онлайн панелі 21 квітня.