Спостерігачі стурбовані агресією й залякуванням опозиційних кандидатів

Місія ENEMO заявляє, що з наближенням виборів почастішали випадки залякування й агресії стосовно опозиційних кандидатів.

Про це говориться в останньому передвиборному звіті місії, повідомляє Комерсант-Україна.

Другий звіт ENEMO був представлений керівництвом місії у четвер, через місяць після оприлюднення першого документа. На думку спостерігачів, за цей час передвиборна ситуація погіршилася.

“До нас надходить усе більше скарг від кандидатів про тиск і зловживання на рівні виборчих комісій. Крім того, усе активніше використовується адміністративний ресурс”, – заявив глава місії Пітер Новотні.

Ми одержали багато інформації й звітів про жеребкування, якій передувала дача хабарів для одержання відповідних результатів”,- додав він.

“Спостерігачі стверджують, що одне з найпоширеніших порушень – зловживання адміністративним ресурсом”, – сказано у звіті.

Проекти, які фінансуються з держбюджету, представлені як особисті досягнення кандидата або як ініціатива політичної партії”,— додано у документі.

Крім цього, у ході виборчої кампанії почастішали випадки залякування опозиційних кандидатів, стверджують спостерігачі.

“У партії УДАР скаржаться на пошкодження їхніх білбордов. Той же УДАР, а також “Свобода” і “Батьківщина” відзначають складність доступу до ЗМІ й зовнішніх рекламних носіїв”,— підкреслюється в документі. Крім того, в ENEMO відзначили часті випадки арештів кандидатів.

Окрема частина звіту присвячена роботі окружних виборчих комісій, де, на думку спостерігачів, відбувається найбільш явне протистояння між владою й опозицією.

Разом з тим в ENEMO не поспішають із прогнозами щодо результатів кампанії. “У нас викликає побоювання день голосування”,— сказав Новотні, нагадавши, що ENEMO представить підсумковий звіт після виборів, наприкінці листопада.

У Партії регіонів не згодні із зауваженнями спостерігачів.

“Порушення є, як і в будь-якій країні, але вони не спотворять результатів голосування. А таким шановним людям, як міжнародні спостерігачі, несолідно бути на підтанцовці в опозиції”,- заявив  перший заступник глави парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

УП

1 Comment

  1. Питер, кроме вил,которыми Ляшко запугал практически всех,в Украине никто ,никого, ничем не пугал:-)))

Comments are closed.