В Одесі заборонили проведення мітингу опозиції до Дня Незалежності

Сьогодні Одеський окружний суд заборонив проведення мітингів опозиційних партій, який вони планували на День Незалежності. 

Суддя Тарасишина винесла вердикт, який забороняє опозиційним силам покласти квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та провести мітинг на підтримку демократії і законності в країні 24 серпня.

Таке своє рішення суддя мотивує розглядом позову від Одеської міської ради з проханням заборонити проведення будь-яких акції до Дня Незалежності, за виключенням офіційних заходів.

Як повідомили в прес-службі міськради, напередодні вони отримали дві заявки на проведення акції. Одна з них була від Комітету Опору Диктатурі, який нещодавно був створений в Україні. Інша – від представників громадського руху “Євреї проти Гурвіца”, наявність якої і стала причиною позову міськради до окружного суду.

“Таким чином через власні “підставні” організації влада позбавляє українців їх конституційного права на мирні зібрання та черговий раз доводить, що закону в Україні більше немає” – заявляє координатор громадської ініціативи “Оновлення Країни” в Одесі, член Кмітету Опору Диктатурі Сергій Гуцалюк.

Нагадаємо, громадський рух “Євреї проти Гурвіца” більш відомі своєю участю в подіях 9 травня і 22 червня у Львові.