Чи поважає фракція Партії регіонів свого Лідера? Міні-дослідження

Голові фракції Партії регіонів у Верховній Раді України

п.О.Єфремову

01008, Київ, вул.Грушевського 5

29 жовтня 2011р.

 №7/11/10-8

 На підставі ст.40 Конституції України, Закону України “Про звернення громадян”

 Вам напевно відомо, що Указом Президента України Віктора Януковича “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади” від 09.12.10 №1085/1010 зокрема доручалося (п.7 ст.7) Кабінету Міністрів України “вирішити в установленому порядку питання щодо ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі“.

За інформацією, наданою мені Адміністрацією Президента України та Секретаріатом Кабінету Міністрів України, на виконання цього завдання, Міністерством юстиції України розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі». Зазначений законопроект внесено Мін’юстом 10 січня 2011 р. в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України.

 Водночас, як відомо, 18.10.11 Верховною Радою України прийнято “за основу” законопроект №7132 “Про внесення змін до Закону України “Про захист суспільної моралі”, котрий передбачає не лише збереження НЕК з питань захисту суспільної моралі, але і посилення її адміністративних (репресивних) функцій. При цьому за висновками цілої низки українських правозахисних і громадських організацій зазначений законопроект (№7132) несе серйозні загрози свободі слова і жодним чином не може бути прийнятним у правовій та демократичній державі, котрою, за ст.1 Конституції України, є Україна. Таку ж саму позицію поділяють і міжнародний рух “Репортери без кордонів“, Міжнародна федерація журналістів, Європейська федерація журналістів.

 Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення свободи слова та виконання п.7 ст.7 Указу Президента України від 09.12.10 №1085/1010, закликаю Вас і фракцію Партії регіонів підтримати ініціативу лідера Партії регіонів В.Януковича і, відповідно – відмовитись від підтримки законопроекту №7123 та проголосувати надалі за проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі», розроблений Мін’юстом на виконання зазначеного доручення глави держави.

 Заздалегідь вдячний Вам за увагу до цього звернення, письмову відповідь про результати розгляду якого прошу надіслати на вищенаведену адресу.

З повагою,

 Олександр Северин, к.ю.н.