ЄС: переговори про угоду асоціацію завершено, підписання залежатиме від політичних подій в Україні

На саміті Україна-ЄС у Києві не було підписано угоди про асоціацію, незважаючи на те що переговори про угоду були завершені.

Виступаючи на спільній прес-конференції у Києві, президент Ради ЄС Герман ван Ромпей назвав закінчення переговорів «гігантським кроком» у стосунках між ЄС та Україною.

Разом з тим, він зауважив, що погіршення стану демократії та верховенства права не дозволили підписати вже готову угоду:

«Відчутне повігршення якості демократії та верховенства права в Україні має прямий вплив на країни-члени ЄС, на нашу громадськість загалом та на Європейський парламент. Ми глибоко занепокоєні тим, що в Україні є ризик політично мотивованого правосуддя. І суд над Тимошенко є яскравим прикладом цього».

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна задоволена результатами саміту.

«Українська сторона задоволена результатами сьогоднішнього саміту. Вважаю, що він по праву може вважатися етапною подією в розвитку двосторонніх відносин», – сказав Янукович у заяві для преси.

Президент подякував учасникам переговорів із підготовки угоди про асоціацію України з ЄС, зазначивши, що досягнуто взаєморозуміння щодо повного тексту документа.

http://www.radiosvoboda.org/archive/news/20111219/630/630.html?id=24427272

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=bKgVh064N5g

1 Comment

  1. вы что забыли кто у нас пахан ,живем по панятиям ,вместо судов правилки , банки воровской общяк , а мы бараны которых стригут !

    живем по беспределу. А за беспридел, по понятиям, кто-то должен ответить.

Comments are closed.