Угода про Асоціацію: скільки ще кроків від парафування до підписання?

30 березня 2012 року о 9.30 год. в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ», за адресою: вул. Б.Хмельницького, 8/16 відбудеться прес-конференція «Угода про асоціацію: скільки ще кроків від парафування до підписання?».

Захід приурочений до дня парафування Угоди про асоціацію, що 30 березня 2012 року відбуватиметься у Брюсселі.

Мета прес-конференції – пояснити українському суспільству наслідки парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Експерти обговорять процедурні, юридичні і політичні аспекти парафування, визначать необхідні подальші кроки до підписання УА, проаналізують, які наслідки матиме парафування УА для подальших стосунків між Україною та ЄС, а також рівень готовності Верховної Ради України до ратифікації проміжної Угоди та самої УА.

Під час прес-конференції буде представлене Відкрите звернення українських експертів до керівництва Євросоюзу та України щодо оприлюднення тексту Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Спікери:

О.Рибачук, голова Громадської експертної ради, Керівник ГО «Центр ЮЕЙ»;

О.Сушко, науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва;

В.Чалий, заступник генерального директора Центру Разумкова;

І.Геращенко, Голова підкомітету з питань інформаційного забезпечення інтеграційних процесів Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції.

Ініціатори заходу: Громадська експертна Рада при Українській частині Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС.