Після того, як пішли політики. День п’ятий. Херсон

Цього дня наочні матеріали намету доповнилися зверненням голодувальників  під Українським Домом з нагоди річниці прийняття Декларації про державний Сувернітет України.

Одній з найактивніших учасниць протесту, співініціаторці збору підписів під заявою на захист ТВі Валентині Крицак випала нагода поїхати в Київ, навідати протестувальників під Українським Домом  та власноруч передати зібрані підписи в АП та редакції ТВі. Тож, частина волонтерів в цей день була зайнята комплектацією документів для передачі адресатам. Якби ще разом із підписами можна було б передати ті слова, що кажуть люди, які підходять до намету, зреагувавши на надпис “Підпишіться на захист ТВі”!
Й “ТВі – це єдине, що ще й можна дивитися”, й “от, …., вже й до ТВі добралися”, й “мусимо відстояти”, й т.і.
Тим часом збір підписів буде продовжуватися, нові підписи регулярно досилатимуться адресатам.

Деякі люди, які раніше підписувалися проти мовного законопроекту, підходять знову – підписатися за ТВі. Як, наприклад, Михайло Підгайний, в якому один дядька побачив посадову особу і видав йому цілу обойму скарг на стан благоустрою міста. Нічого не поробиш – народне визнання!

Діти почали підходити ще до 6-ї вечора. Тож, волонтерам довелося роздати кілька призів дочасно.
Цьому хлопчику сподобався й конкурс, й призи. А нам сподобалося, як його підтримувала вся родина. Сподіваємося, вони прийдуть знову – участь у конкурсі не обмежена, новий доказ знання мови – нові призи!

Під вечір до намету підійшов депутат міськради В.Гаврилюк, вислухав пояснення учасників акції щодо встановлення паркану напроти – і викликав наряд міліції.  Тож, волонтерам довелося й понятими бути, й просвітити правоохоронців стосовно вимог законодавства щодо організації будівельних робіт. А пан Віктор пообіцяв пильнувати, аби справа дійшла до адмінкомісії і на забудовника було накладено штраф.

Побіжно ми помітили, що ворота в паркані було перенесено на інший кут:

і тепер є одразу два “зручні” варіанти заїзду вантажівок:

Першим з них вже скористався кран зі стрілою.

Пізно ввечері почалася злива. Довелося Олександру Базилеву, який саме чергував в цей час,  рятувати і намет, і атрибутику, і  призи.
А написання цього повідомлення довелося відкласти до ранку, бо майже по всьому Херсону було вимкнене електропостачання.
Попри все – нескорений намет залишається на своєму місці, щоденна програма коригується лише для зручності учасників. Приходьте!

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.