ПіАр,– сьогодні, проблеми,– завтра. Або передвиборні подарунки з сюрпризом від Сергія Тулуба.

6 вересня, від Соборної площі Черкас у 19 районів області виїхали нові шкільні автобуси. 43 транспортні одиниці повністю закриють потребу області у підвезенні учнів.

За останні два роки на умовах співфінансування для Черкащини придбали 44 автобуси, разом школярів підвозитиме сьогодні 164 шкільних автобуси. Найбільше коліс дісталося драбівчанам, лисянцям та золотонісцям.

Місто події було щільно оточене агітаційними наметами та прапороносцями Партії регіонів, а Державним прапорам місця на заході державного масштабу не знайшлось.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=wcmH04vMGpE&feature=player_embedded

Державну цільову програму «Шкільний автобус» затвердили ще 2003 року при уряді Віктора Януковича. Губернатор Сергій Тулуб, який урочисто вручив ключі від автобусів головам райдержадміністрацій та освітянам, переконаний: реалізація програми не просто вирішить проблему підвезення дітей, а й стимулюватиме розвиток економіки, адже закуповують транспорт лише вітчизняного виробництва.

Але от біда! Після отримання довгоочікуваних автобусів, сільським радам необхідно буде вирішити питання фінансування роботи шкільного автобуса. Так, на місяць обслуговування одного такого коштує від 3 до 5 тисяч грн. Приміром, у с. Драбівці Золотоніського району вже порахували: на обслуговування шкільного автобуса упродовж навчального року обійдеться у 76 тис. гривень.

Джерело