Арсеній Яценюк: Сьогодні влада хоче забрати право обирати мера, а завтра – президента

«Сьогодні влада хоче забрати в киян право обирати мера, а завтра вони заберуть у народу України право обирати президента й депутатів», – заявив голова фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюк під час акції протесту біля Верховної Ради у вівторок, 2 квітня.

Арсеній Яценюк нагадав, що питання про призначення виборів київського міського голови та Київської міської ради за наполяганням опозиції включено до сьогоднішнього порядку денного Верховної Ради.

«Ми знаємо, що Партія регіонів не буде голосувати за те, щоб кияни отримали міського голову. Який буде прибирати сніг, чистити вулиці, ремонтувати школи, лікарні, забезпечувати дітей дитсадками – робити те, на що обирається кожен міський голова», – підкреслив голова фракції «Батьківщина».

За його словами, процедура голосування за проект постанови про призначення виборів у Києві може відбутися о 12.30. Він звернувся до учасників акції протесту:«Ми просимо вашої підтримки. Ми будемо боротися у стінах парламенту. Разом ми будемо на вулиці».

«Нам потрібні вибори мера Києва, ми обов’язково доб’ємося проведення виборів, і в нас буде наш мер», – підкреслив він.

«Головне – це не просто акція опозиції, це акція киян на підтримку себе, на підтримку свого міста», – наголосив Арсеній Яценюк.