14 травня. Чи можуть громадяни змінити інформаційний простір України? Відкрита дискусія Майдан Reload №13

14.05.13, 18:00, в Незалежному культурному центрі INDIE: Харків, вул. Чернишевська, 4/6, (другий будинок від площі Поезії, зайти у двір і праворуч).

“Три ознаки нинішньої доби в Україні – відчутне обмеження свободи слова, деукраїнізація масового інформаційного продукту і не менш упевнене поширення його внутрішньої порожнечі. Цей руйнівний вплив відчуває на собі практично кожен український громадянин.”

Ініціативна група «Першого Грудня» стверджує, що українські громадяни, здатні мобілізуватися до конкретних дій і суспільство має всі необхідні знання і сили, щоб втілити запит на зміни.

Програмна стаття

Чи існує цей запит на зміни і як його можна реалізувати?

Про це говоритимуть в Харкові:

  • Марислав Маринович – правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи, віце-ректор Українського Католицького Університету у Львові, президент Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу
  • Євген Захаров – директор Харківської правозахисної групи, член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу
  • Всеволод Речицький – конституційний експерт Харьківскої правозахисної групи, доцент Національного університету “Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого”,
  • Віктор Маринчак – настоятель храму Івана Богослова Української православної церкви Київського патріархату в Харкові, доцент катедри російської мови ХНУ імені В.Каразіна
  • Наталка Зубар – голова правління ГО ІЦ “Майдан Моніторинг”

Зі Львова:

  • Тарас Возняк – культуролог, політолог, головний редактор і засновник Незалежного культурологічного журналу «Ї», виконавчий директор Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу (Львів)
  • Андрій Павлишин – журналіст, історик, перекладач член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу (Львів)

Пряма трансляція буде доступною за адресою
https://maidan.org.ua/open333/

===============
В 2000 році Майдан виник передовсім як форум – місце для дискусій. Пройшла майже ціла епоха і… ми запустили новий формат відкритих дискусій – Майдан Reload (Перезавантаження).

Три часи – минуле, сьогодення, майбутнє. Обговорення за 5 днів до події, під час події, після події.
Три медіа – обговорення текстами на форумі і в соцмережах, в клубі наживо, через відеочат.
Три організатори – правонападники (Інформаційний центр “Майдан Моніторинг”), культутрегери (Незалежний Центр INDIE) і правозахисники (Харківська Правозахисна Група).

Трансляція події наживо через Youtube
Різні точки зору, всі грунтовні та аргументовані. Ми залучаємо людей, які знають, про що вони говорять, вміють це сказати коротко і ясно.

Сторінка події в фейсбуці

shutterstock_133281821

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair