Глава європейської дипломатії Кетрін Ештон може відвідати Україну напередодні Вільнюського саміту

68921На сьогоднішній день фон для підписання Угоди складається досить позитивний. ЄС готовий надати максимальне прискорення українській стороні на фінішній прямій.

Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Європейського Союзу Кетрін Ештон може відвідати Київ до Вільнюського саміту, якщо Україна продемонструє готовність до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це повідомляє джерело ZN.UA.

На сьогоднішній день фон для згаданих візитів, заходів і, в кінцевому підсумку – для підписання Угоди – складається досить позитивний.

Зокрема 19-22 вересня відбудеться 10-а, ювілейна, щорічна Ялтинська зустріч YES (Ялтинської європейської стратегії). На знаковий захід серед інших високопоставлених гостей прибудуть єврокомісар Штефан Фюле, а також члени спостережної місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський, які напевно використовують ялтинську як майданчик для спілкування з президентом Віктором Януковичем, так і з представниками уряду, парламенту, лідерами опозиції.

Ще один візит єврокомісара Фюле в Україну запланований на 10-11 жовтня. Судячи з усього, його основна мета – підбити попередні підсумки перед вирішальним засіданням Ради ЄС у Люксембурзі та надати максимальне прискорення українській стороні на фінішній прямій.