Посол США: Російські гроші не зможуть замінити Україні кредит МВФ

Укрінформ

9Посол США в Україні Джеффрі Паєтт впевнений, що у України немає альтернативи відновленню співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Таку думку він висловив в інтерв’ю ZN.UA.

На питання, чи може Росія стати такою альтернативою, надавши Україні кредит, дипломат відповів: “Я не знаю, що викладає на стіл Росія, але вважаю, що такій великій економіці, як українська, лише МВФ здатний надати адекватні можливості для того, щоб у фінансовому плані українська економіка могла стати на власні ноги”.

“Особливо це справедливо у світлі того, що будь-які кредитні лінії, які готова надати Росія, лише відстрочать процес адміністративної модернізації та обтяжать Україну додатковим боргом”, – підкреслив він.

Паєтт висловив впевненість в тому, що “компроміс з МВФ цілком реальний, але для цього необхідні переговори”.

“Я не можу говорити за Міжнародний валютний фонд, але можу запевнити, що уряд Сполучених Штатів дуже тісно взаємодіє і спілкується з цих питань і з керівництвом України, і з керівництвом МВФ. Ми продовжуватимемо цей полілог, тому що віримо, що прийнятна формула досяжна”, – сказав посол.

“Але політичних “чорних” ходів немає. І я не думаю, що є якась альтернатива іншій stand-by угоді для ін’єкції міжнародного капіталу. Ми – друзі України у цьому процесі. І Європа теж хотіла б допомогти у нормалізації співпраці України з МВФ”, – зазначив дипломат.