Заява Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства

nЗАЯВА  Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства з приводу ситуації, що склалася навколо підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства, що об”єднує 186 громадських організацій з усієї України, заявляє про неприпустимість відмови від підписання та впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Вважаємо, що прийняте у кулуарний спосіб, без жодного громадського обговорення рішення є нікчемним як з процедурної, так і з змістовної точки зору.

Таке рішення руйнує сподівання мільйонів українців на краще життя, демонструє недоговороздатність України як держави на міжнародній арені, закладає підвалини гострого конфлікту між державою та її громадянами. Таке рішення не має жодної легітимності в очах громади і ставить під сумнів легітимність чинної влади, яка діє врозріз із законодавством України, програмними установками правлячої політичної сили, міжнародними зобов’язаннями України, зафіксованими у численних спільних документах з Європейським Союзом.

Ми закликаємо:

До негайного скасування розпорядження Кабінету міністрів від 21.11.2013 р. щодо призупинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

До відставки Кабінету міністрів України через неприпустиме перевищення ним своїх повноважень

Ми підтримуємо ініціативу громадського позапартійного Євромайдану, беремо в ній активну участь, і закликаємо всіх громадян активно долучатись до мирних акцій по всій Україні на захист європейського майбутнього країни

Джерело