Полтавська громадськість взяла участь у експертному обговоренні концепції інформаційної безпеки

З ініціативи Секретаріату Кабінету Міністрів України вже майже рік щочетверга у форматі відео-конференц-зв’язку на базі обласних студій, розташованих у регіональних інститутах державного управління при Президентові України, проводяться експертні зустрічі за участі представників громадськості та влади з обговорення проектів урядових законопроектів. До експертних зустрічей, які водночас транслюють на каналі YouTube під рубрикою «Експертні зустрічі», залучаються експерти від громадськості та представники влади, у віданні яких знаходяться обговорювані питання.

IMG_20150820_131928

До такого способу громадського обговорення були підключені студії, розташовані у містах Дніпропетровськ, Львів, Харків, Одеса, Чернігів.

З березня 2015 року представники громадськості Полтавщини також отримали змогу брати участь у експертних зустрічах.

13 серпня в рамках проведення Секретаріатом Кабінету Міністрів України експертних зустрічей обговорено Концепцію інформаційної безпеки держави.

У київській Урядовій студії відео-конференц-зв’язку були присутніми Міністр інформаційної політики України Юрій Стець, експерт Інституту стратегічних досліджень Дмитро Дубов, голова правління Всеукраїнського агентства авторських прав Юрій Гандзюк.

Поінформовано, що обговорювана концепція буде у вересні цього року передана до Верховної Ради України, аби до кінця року її ухвалили народні обранці.

У полтавській студії відео-конференц-зв’язку були присутніми представники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, власний кореспондент журналу Верховної Ради України „ВІЧЕ” Віталій Скобельський, представники Громадської ради при облдержадміністрації – член Громадської організації «Інформаційний центр «Майдан Моніторинг» Ігор Кіянчук та керівник проектів обласної громадської організації «Аналітичний Центр «Бюро економічних та соціальних досліджень» Вадим Штефан.

Присутні в студії висловили свої зауваження та пропозиції з обговореного питання.

Джерело

About Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан