Виставка «Перехрестя двох світів. Харків – Чечня» відкрилась! (фото, відео)

 19 серпня 2015 року,  у Харкові, в галереї «Бузок», відкрилась виставка «Перехрестя двох світів. Харків – Чечня».

Ідея виставки належить Антону Бондарєву та Мілєні Ковальській. Її підтримали ВГО «Діаспора Чеченського Народу», фундація «Харьковскиє моняки» та ГО «Інформаційний центр «Майдан Моніторинг». Виставка стала черговим етапом реалізації проекту «Чеченці — дружній народ, якого ви не знаєте».

В Харкові мешкає понад 300 чеченців, це люди, що прагнуть миру і злагоди, практично всі вони були змушені залишити батьківщину через російську агресію. Це люди, що шанують свої традиції, свою віру. І вони абсолютно несхожі на той образ, який нав’язує нам російська пропаганда. Вони щирі і відкриті до спілкування з нами. Вони намагаються зрозуміти нас і роблять все можливе, аби ми зрозуміли їх через пізнання їхньої культури, їхніх традиції, краси їхньої землі.

Фото-художники Мілєна Ковальська та Іван Пономаренко створили прекрасні світлини рідного Харкова, а українські чеченці надали світлини свого рідного краю. Попри відмінність культур, віросповідань, традицій обох наших народів, виставка дивовижним чим демонструє те спільне, що є в українців та чеченців,— людяність, чесність, повагу до традицій, любов до рідного краю. А головне,— устремління до гармонійного життя українців, чеченців та представників інших національностей у мультикультурному та багатонаціональному Харкові, в гостинній Україні, яка стала для багатьох чеченців другою батьківщиною.

На відкритті виставки виступили: Адам Давлєтгірієв (Голова Харківської Чеченської діаспори), Салман Садаєв (Голова Правління ВГО «Діаспора Чеченського Народу»),  автори світлин Мілєна Ковальська та Іван Пономаренко і Антон Бондарєв (голова фундації «Харьковскиє моняки»).

http://youtu.be/WUBPk3mqQkw
Відкриття виставки пройшло в теплій дружній обстановці. Глядачі з цікавістю роздивлялись світлини і щиро дякували організаторам за глибокі враження.
Hisilicon K3Галерея «Бузок»
Hisilicon K3Перед початком відкриття виставки
Hisilicon K3
Директор галереї відкриває виставку
Hisilicon K3
Адам Давлєтгірієв
Hisilicon K3
Салман Садаєв
Hisilicon K3
Hisilicon K3
Мілєна Ковальська
Hisilicon K3
Іван Пономаренко
Hisilicon K3
Антон Бондарєв
Hisilicon K3
Вхід до виставкової зали
Hisilicon K3
Hisilicon K3
Виставкова зала
Hisilicon K3
Прес-реліз відкриття виставки
Виставка «Перехрестя двох світів. Харків – Чечня» триватиме до 2 вересня 2015 року.
Відео: Анастасія Рачкован
Фото: Віктор Гарбар.