Права людини і інформаційне лайно. Розмова до Дня Прав Людини

Право на доступ до інформації і право на приватність є фундаментальними правами людини.

Пандемія COVID-19 додала нової потуги інформаційній агресії РФ проти України. Країна-агресор  цілеспрямовано і масово поширює панічну і брехливу інформацію про пандемію. Цей факт відображений в новому Європейському плані дій для демократії, презентованому в Брюселі 3 грудня 2020 року.

Метою нового етапу інформаційній агресії РФ проти України є спантеличити українців, перетворити на слухняних поширювачів шкідливої пропаганди. Забрати від нас право на приватність, на власну думку і право на отримання правдивої інформації як про пандемію COVID-19, так і про військову агресію РФ проти України.

Про те, як захистити свої фундаментальні права в умовах інформаційної агресії РФ проти України (інфодемії) ми говорили 9 грудня 2020 року, напередодні Міжнародного дня прав людини.

Ми це:
Людмила Ямщикова – регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області
Оксана Яцюк – керівниця напрямку “Інформаційні Безпека” Інформаційного центру “Майдан Моніторинг”
Наталія Зубар – Голова правління Інформаційного центру “Майдан Моніторинг”
та наші колеги…

Проект “Групи самодопомоги для подолання інфодемії” відбувається за підтримки Європейського Союзу в співпраці з Black Sea Trust for Regional Cooperation.

“Self-help groups against the infodemic” project is supported by the European Union through the Black Sea Trust for Regional Cooperation.

1 Comment

  1. 9 грудня… пропустив. Хотілось би онлайн бути присутнім, а не так слухати. Тому що зазвичай можна задати питання

Comments are closed.