Обстріл Салтівки (Харків) російськими військами 28.02.2022

Сьогодні, 28 лютого 2022 року, мій район – Салтівку – звичайний житловий район, найбільший в Україні – російські війська обстрілювали градами та артилерією у дві хвилі протягом ранку.

На Салтівці фактично немає промпідприємств, максимум невеликі фірми у прилаштованих будівлях, тут живе понад 300 тисяч людей, тут лише багато поверхові 5-ти, 9–ти, 12-ти, 16-ти поверхівки, ринки, магазини, соціальна інфраструктура. І одне з найбільших в Україні трамвайних депо. При цьому, на Північній Салтівці живе (чи отримували квартири) багато відставників правоохоронних структур, в т.ч. тих, хто приїхав з Росії чи мав незаконне подвійне громадянство. І тепер їм несуть “руSSкій мір” у своєрідний спосіб.

Після кожної із цих двох хвиль були руйнування. Валив чорний дим від пошкоджень, на виклики виїжджали пожежні, але із запізненням, бо у них дуже багато викликів. Є поранені та жертви.
В одній із хвиль лягало у безпосередній близькості від мого будинку. Вибуховою хвилею повибивало вікна на сходових майданчиках та деяких квартирах. Якісь осколки прилетіли і по будинку. Відомо про одного загиблого, є поранені від скла.
Вся Салтівка під обстрілами з першого дня атаки на Харків. Найскладніша ситуація на Північній Салтівці та мікрорайонній, що примикає до неї. Долітає навіть півдня мікрорайонної Салтівки (район Ювілейного проспекту).
Цікава деталь: основною віссю прильотів є вулиця Гвардійців-Широнінців.
Сергій Петров
Фото автора
About Сергій Петров 248 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії