Святкування Великодня у Кахлі

Перемикач мов

Через тиждень після католицьких святкувань Великодня український народ святкував.  Багато хто в своїй країні все ще роздирається війною, але також багато хто з них зараз у Німеччині.

У Кахлі, в центрі Німеччини, відомому як Тюрінгія, знайшли притулок і допомогу 100 біженців з України.  З двох тижнів вони зараз організовані і регулярно зустрічаються.  Великодня подія минулої неділі була чудовим способом зібратися разом і насолодитися днем.

Понад 50 з них, переважно жінки та діти, знайшли шлях до міського музею, де їх прийняли.  Кожен приносив щось поїсти, і незабаром столи заповнилися українськими делікатесами. Вони співали, молилися і насолоджувалися чудовим днем.

Дітей також чекав сюрприз, адже великодні солодощі були заховані всередині музею.  Разом з матерями вони швидко знайшли заховані скарби і однаково насолоджувалися історією музею.  Так традиції та історія зійшлися воєдино.

Всі були дуже щасливі, що приєдналися, і наступного місяця планується ще одна велика подія, де українська їжа стане центральним елементом заходу.

Патрік Бріон