Моральній цензурі наближається законодавчий гаплик?

Як ми і обіцяли в статті, яка стала самою популярною публікацією Майдану в 2011 році Алярм! Свободі слова в Інтернеті винесено смертний вирок!

Ми вимагатимемо виконання Кабінетом Міністрів України пункту 7 ст.7 Указу Президента України № 1085/2010 “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади”, яким Кабінет Міністрів України було зобов’язано вирішити в установленому порядку питання про ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

Після неуспішних спроб дізнатися від КабМіна, чому не виконується указ № 1085/2010, описаних тут На Януковича начхали? та тут Шкандаль! Верхорада нашкодила Януковичу з Азаровим Олескандр Северин таки виграв справу в суді про ненадання відповіді на звернення громадянина – рішення суду Секретари та секретарки Кабміну програли в суді “футбольну” справу

І після цього КабМін все таки надав відповідь про те, що В епопеї про ліквідацію НЕК з моралі новий поворот: законопроект відправлено на “узгодження”

І дійсно, Кабінет Міністрів вніс до парламенту законопроект № 10447, спрямований на ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, який практично знімає проблеми використання НЕКу в якості органу державної цензури.

КабМін, як не дивно, (і не без нашої участі) свій обов’язок виконав і вніс відповідний законопроект. Чи зможе його ухвалити Верховна Рада?

ПС. Про НЕК і її реальні функції детальніше Суспільна Мораль. До пристойного визначення непристойності