Укрспецекспорт продемонструє вперше розсекречений макет «Проекту – 58250» (Корвет) на Міжнародній виставці «Зброя та Безпека-2013»

ДК «Укрспецекспорт» 25-28 вересня 2013 р. візьме участь у 10-й Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та Безпека-2013», що відбуватиметься у Києві, у Міжнародному виставковому центрі.
  У рамках виставки на стенді ДК «Укрспецекспорт» буде вперше представлено макет «Проекту – 58250» (Корвет) розміром 1.25 на 0.45 на 0.25 метри. До останнього часу зовнішній вигляд корабля перебував під грифом «таємно».
  Даний корабель – перспективний тип корветів для ВМСУ, розроблений Дослідно-проектним центром кораблебудування (м.Миколаїв). Головний корабель було закладено 17 травня 2011 року. Він може надійти на озброєння ВМСУ не раніше 2015 року.
  Конкурентними перевагами «Проекту – 58250» є концентрація систем озброєння та вогню. Це робить український корвет практично еквівалентом фрегату. Водночас, за ціновим показником корвет дешевший за фрегат. За багатьма параметрами у світі практично не існує аналогів українському корвету. Корвет передбачає можливість інтеграції систем озброєння, розвідки, зв’язку тощо країни-замовника. Його водотоннажність дозволяє інтегрувати на його борт практично будь-які вищезгадані системи.
  Також на стенді ДК «Укрспецекспорт» будуть представлені натурний зразок бронетранспортера БТР-4, макети ОБТ «Оплот», БМ «Булат», «Проекту 958», станції радіоелектронної розвідки «Кольчуга», моделі бронетранспортерів БТР-3Е1 і БТР-4, ПТРК «КОРСАР», СОЕП «Адрос» КТ-03 УЕ та КТ-01 АВ, автоматичний гранатомет «АГС-40» та ін.
  Виставка проводиться з 2004 р. раз на рік під патронатом Кабінету Міністрів України та за підтримки Міноборони України, СБУ, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держекспортконтролю України.
  Під час виставки заплановані випробування техніки, презентація продукції української оборонної промисловості вітчизняним та іноземним замовникам, науково-практичні конференції та семінари.
SIP_41021