Влада взяла під контроль організацію чорнобильців

Перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв приїхав до села Пухівка, що під Києвом, для того, щоб особисто контролювати захоплення влади у громадській організації «Союз Чорнобиль України».

Про це повідомив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Пашинський.

За його словами, на конференцію приїхав «цілий ескорт «регіоналів» на чолі з паном Клюєвим, натомість простих чорнобильців до проведення конференції власної організації не допускають силами спецпідрозділів міліції».

«По кількості «Беркуту» і міліції, які там зараз знаходяться, складається враження, що це не конференція громадської організації, а проходять якісь військові навчання», – зазначив народний депутат.

Сергій Пашинський повідомив, що в даний момент близько 300 чорнобильців вимагають допустити їх на конференцію власної організації, «але правоохоронні органи, виконуючи злочинні накази того ж самого Андрєєва і якого-небудь куратора з уряду, їх просто не допускають».

«Влада, розуміючи хвилю народного гніву, який вона підняла репресіями проти власного народу, спеціально зробила цю звітно-виборчу конференцію, затруднивши доступ журналістам і громадськості», – сказав він.

За словами Пашинського, депутата від Кременчука Анатолія Мокрого, який про все це розповів з трибуни звітно-виборчої конференції, фактично викинули із зали, а співробітники правоохоронних органів заявили Мокрому, що його вже позбавили статусу делегата з’їзду.

«Це є зухвалим і цинічним перекручуванням самої суті існування громадських організацій», – наголосив він.

«Ми змушені констатувати, що така організація як «Союз Чорнобиль України» – організації, яка нараховує багато гарних справ і здобутків, – завдяки своєму лідерові, який фактично продався правлячій Партії регіонів, сьогодні закінчила своє існування», – сказав БЮТівець.

Народний депутат також нагадав, що вчора влада провела низку арештів лідерів чорнобильців, які мали намір взяти участь у з’їзді, зокрема, лідера харківських чорнобильців Володимира Проскуріна і члена громадської організації інвалідів чорнобильської катастрофи «Чорнобильський Спас» Петра Прокопенка.

————-
Прокопенка та Проскуріна госпіталізовано

Активістів чорнобильського руху Петра Прокопенка та Володимира Проскуріна госпіталізовано. Про це Комітету захисту протестувальників повідомив сам Петро Прокопенко. За його словами, вчора їх обох з Володимиром Проскуріним відпустили від слідчого о 23-00. Усю ніч під будинками активістів протесаного руху чергували машини співробітників органів внутрішніх справ. Зранку обох свідків у кримінальній справі щодо фальсифікації документів з екскортом доправили до слідчого, де продовжився допит.
На даний момент обох госпіталізовано з діагнозом гіпертонічний криз. Швидку викликали до слідчого управління УВС по Харківській області.
Обох свідків ознайомили з постановою про відміну для них запобіжного заходу.

Прес-секретар ВГО «Громадянський рух «Вперед!»
Лілія Мельникова
+380 50 356 30 81

httpv://www.youtube.com/watch?v=3kQQSopzpZ8