У “Львівській політехніці” студентів примусово зганяють на зустріч з Томенком

Першокурсникам цього вищого навчального закладу сьогодні наказали з’явитись на зустріч з заступником Голови Верховної Ради України Миколою Томенком, погрожуючи в разі неявки зняттям балів.

Лише на місці студенти дізналися, куди і для чого їх зганяли. Як виявилось, Микола Володимирович проводить у стінах їхнього вишу презентацію факсимільного видання « Альбом Тараса Шевченка 1845 року», яку організував Національний університет «Львівська політехніка», зокрема Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою у рамках відзначення 200-літнього ювілею Тараса Шевченка, який Інститут розпочав ще у 2010 році низкою заходів, серед яких Міжнародна науково-практична конференція «Тарас Шевченко та кобзарство» (2010 рік).

Як повідомляє «Львівський портал», видання альбому стало можливим завдяки підтримці Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та народних депутатів Сергія Міщенка і Євгена Суслова. Сам альбом, на думку присутніх на зустрічі мистецтвознавців, які й повідомили нам цю новину, є доволі цікавим і потрібним виданням. Але от чого варте прищеплювання молоді українських та мистецьких цінностей у такий радянський спосіб?

1 Comment

  1. А він інакше не може, бо ж з комсомолістів! Фе, пане Томенко!

Comments are closed.