«Гроза Київщини» позбавить Бровари ям

Громадський захист в рамках всеукраїнського проекту «УкрЯма» розпочав лікування дорожньої гангрени в Броварах

В четвер, 5 квітня, розпочато відлік 28 календарних днів з моменту подачі скарг на дорожні дефекти Броварів до ГАЇ Київської області. Десятьма небайдужими активістами «Грози» було зроблено близько тридцяти фотографій ям свого міста.

Представник «Грози» Павло Різаненко зауважив: «Хто читав Конституцію України, той знає, що статтею 40 зазначено право громадян направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення, або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів. А вони зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк – тобто 31 день» – продовжує активіст – «Отже, згідно з даною статтею, кожен громадянин, що законно перебуває на території України, має право на письмове,чи особисте звернення до органів влади. В разі ж бездіяльності органів виконавчої влади, згідно із Законом України «Про прокуратуру», ДПУ має повне право на порушення справи проти органів виконавчої влади».

«З цього слідує, що місцева влада може належним чином відреагувати на прохання відремонтувати ту чи іншу яму. Якщо цього не трапляється протягом 31 дня з подачі заявки, ми маємо повне право написати скаргу до прокуратури, яка, згідно із законом, має покарати порушників. Ви хоча б уявляєте скільки галасу здійметься в ГАЇ, якщо на них посиплеться купа скарг в прокуратуру? Одне можу сказати точно – буде дуже гаряче,» – додає Різаненко.

Не відомо, наскільки вже «припекло» гаїшникам, але проект почав давати свої плоди. З п’ятидесяти ям по Київський області було залатано шість. Результат, звичайно, не вражає, але це все ж таки краще, ніж  нічого. Радує хоча б те, що вони трохи розворушилися.

Долучитися до акції може кожен охочий. Всю інформацію про те, як саме це зробити і що й куди треба відіслати, було дбайливо викладено на сайті http://ukryama.com. До речі, ідея проекту належить російському громадському діячу та блогеру Олексію Навальному, чия команда створила сайт «РосЯма».

Сподіваємося, броварчани побачили і порівняли, що дає більше результатів: «З турботою про кожного», чи «Турбота про себе».

Громадська організація «Громадський захист Київщини»

http://groza-org.livejournal.com