Законопроект “Про вищу освіту” групи Згуровського найбільш враховує позиції всіх зацікавлених сторін

Про це йдеться в Аналітичній записці, складеній організаторами Круглого столу «Законодавче забезпечення реформування вищої освіти в Україні» за результатами його проведення.

“Учасники Круглого столу відзначили проект закону «Про вищу освіту» групи М. Згуровського як такий, що найбільшою мірою враховує позиції всіх зацікавлених сторін, відповідає сучасним реаліям України і має добрі шанси на прийняття… Водночас у доповідях і виступах звучали сумніви щодо спроможності нинішнього скликання Верховної Ради України прийняти законопроект, підготовлений робочою групою М. Згуровського. Висловлювалося занепокоєння й щодо зміни засадничих норм законопроекту під час роботи над ним міністерств та урядового апарату, а також під час розгляду в комітетах та сесійній залі Верховної Ради України. Прем’єр-Міністр України М. Азаров під час останньої зустрічі з освітянською громадськістю запевнив, що всі зміни за результатами консультацій будуть обговорені та узгоджені з представниками робочої групи М. Згуровського. Тож учасники наголосили на необхідності відстоювання принципових положень проекту закону «Про вищу освіту» групи М. Згуровського в процесі консультацій та розгляду в Комітеті з питань науки та освіти і під час засідань Верховної Ради України”, – йдеться у цій записці.

Нагадаємо, що організований спільно Альянсом Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (Альянс USETI), Освітньою програмою Міжнародного фонду «Відродження» і Національним Темпус-офісом в Україні круглий стіл «Законодавче забезпечення реформування вищої освіти в Україні» відбувся 27 березня 2012 року в інформаційному агентстві «Укрінформ».

До участі в Круглому столі були запрошені співавтори всіх чотирьох проектів закону про вищу освіту, експерти, ректори вищих навчальних закладів, народні депутати України, вчені Національної академії наук України та Національної академії педагогічних наук України, представники Комітету з питань науки та освіти Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Представництва Європейського Союзу в Україні, громадських організацій, а також засобів масової інформації.