Останні новини

ім. Василя Стефаника
професору Ігорю Євгеновичу Цепенді

Вельмишановний Ігоре Євгеновичу!
На адресу громадської організації «Спілка українців у Португалії» прийшов лист з пропозицією запросити групу Поетичного театру Інституту мистецтв Прикарпатського
національного університету імені Василя Стефаника приїхати на святкування 21-ї річниці Дня Незалежності України, яке ми плануємо провести у вересні 2012 року в Лісабоні.
Без сумніву, талановитий театр, про який ми мали змогу чути найкращі відгуки з української преси, цього разу хоче запропонувати українській громаді в Португалії виставу «Повертай до свого Звідтіля» за романом Ганни Герман «Піраміди Невидимі».
Щиро дякуючи за таку турботу про українців за кордоном, все ж мусимо застережити молодих людей – учасників театру, не ставати інструментом передвиборчої агітації, яку, на наше переконання, організовує радник Президента України, член партії Регіонів – Ганна Герман. Закликаємо відмовитись від турне з виставою за романом саме Ганни Герман, в час, коли однопартійці одіозного політика, з порушенням закону, ухвалили у Верховній Раді Закон «Про основи державної мовної політики», що, за нашим твердим переконанням, спричинить штучний занепад української мови і культури.
У вашому репертуарі є чудові постановки за творами Тараса Шевченка. Особливо «Розрита могила», яка знову стала символом теперішньо України. Тож, ми з радістю б запросили вас з цими творами підняти дух боротьби за українську ідею серед українців діаспори.
Приєднайтесь до протесту світового українства проти політики денаціоналізації України!

З повагою,
Голова Спілки українців у Португалії,
Павло Садоха

www.spilka.pt