Хроніки української, 22-23.08: до свята все готово!

У постійних читачів репортажів про громадську акцію на підтримку державної мови зараз може виникнути почуття дежавю – адже всі ці обличчя вже зустрічалися раніше.
Так, справді,  всі ці люди вже підходили до нашого намету. І повертаються – вдруге, втретє, вдесяте.
Кому цікаво призи вигравати, кому – поспілкуватися, кому – допомогти волонтерам. А хтось підходить повідомити, як наша акція на нього/неї вплинула, що змінила.

Власне, Херсон не настільки велике місто, аби за півтора місяці в самісінькому центрі не побував ледь не кожний мешканець.

Та трапляються  у нас й нові обличчя.

Особливо такі, яким до центру Херсона їхати пару тисяч кілометрів.  З Санкт-Петербургу, приміром. Між іншим, мешканці цього міста є доволі частими гостями Херсона і нашого намету. І є на диво обізнаними як із українською класикою, так і з різними сучасними творами також.

Вечеріє теперь все раніше і раніше, але настання сутінків наших учасників не надто стримує:

Тенденція, коли дорослі все охочіше і охочіше беруть участь у наших конкурсах нам дуже подобається – долаємо комплекси, які, власне, й заважають нам  визнавати свою індентичність:

 

І вкотре неможливо не радіти реакції батьків на їхніх власних дітей, які розмовляють українською, не соромляться публічно розповідати вірші  і дуже хочуть, аби їх бачив весь світ в інтернеті:

Якщо ж репортажі з акції вже дійсно здаються вам одноманітними, обличчя схожими, сюжети вторинними – запевняємо: почекайте, завтра зранку на вас чатуватиме розповідь про дещо особливе, чого ще ніколи не було не лише біля нашого намету, а й в Херсоні загалом.

Або ж не чекайте! Краще приходьте та створюйте подію власноруч. Незабутні враження та річний запас оптимізму вам гарантовані!

Це вже сьогодні, 24-го серпня, у 21-річницю Незалежності України, о 17.00 в центрі Херсона біля кінотеатру “Україна”.

 

Фото: Олександра Базилева, Валентини Крицак,   Вікторії Візниці, Тетяни Дискаленко та Людмили Ямщикової

Відео: Олександра Базилева, Валентини КрицакТетяни Дискаленко та Людмили Ямщикової

(за цими посиланнями міститься фото і відео набагато більше, ніж потрапляє у публікації)

Наша сторінка у Фейсбуці: Громадська акція на підтримку української мови

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.