17 вересня в Києві почнеться другий другий фестиваль «Paris як він є»

Фестиваль «Париж як він є» повертається до Києва після небувалого минулорічного успіху для того,  щоб відкрити глядачам нові сучасні культурні горизонти Парижа XXI століття.

У програмі фестивального тижня: зустрічі з закоханими у французьку столицю митцями – журналістом і письменником Філіпом Меєром та дослідником Крістіаном Маркаде, нові і старі кінострічки про життя міста, а також концерт молодої співачки Зази Фурньє.

Зустріч «Париж очима закоханого парижанина» з відомим французьким журналістом Філіпом Меєром відбудеться 17 вересня о 18.30 у креативному просторі «Часопис» (вул. Льва Толстого, 3). Під час заходу голос французького радіо розповість про сучасний медіа-простір Франції, актуальні теми для французьких ЗМІ, проблеми та досягнення. Крім того, метр французької журналістики продемонструє чудову віртуальну прогулянку сучасним Парижем.

З 18 вересня о 20.00 на літній естраді «Ракушка» Маріїнського парку розпочнуться безкоштовні покази фільмів про Париж. Чотири повнометражні фільми розкривають особливий зв’язок кінематографу і міста. «Френч канкан» (18 вересня) видатного режисера Жана Ренуара – музична комедія 1954 року, яка зображує Мулен Руж на початку ХХ століття – Прекрасної епохи у Франції. Стрічка 2011 року американського режисера Фредеріка Вайсмана «Crazy horse» (21 вересня) – документальне відтворення світу відомого паризького кабаре. Один із найвідоміших фільмів режисера Франсуа Трюфо «400 ударів» (22 вересня) є визначним твором Французької нової хвилі. Справжній вуличний Париж того часу зображений тут без прикрас. Фільм 2011 року режисера Джина Каренара «Донома» (23 вересня), який має рекордно малий бюджет в 150 євро, зображає сучасне життя околиці Парижу – зухвале, гордовите та багатонаціональне.

20 вересня о 18.30 у кнайп-клубі «Купідон» знавець популярної музики, дослідник та автор книги «Париж  у піснях» Крістіан Маркаде розповість про історію Парижа у піснях.

Французька співачка Заза Фурньє подарує чудовий музичний вечір 21 вересня о 19.30

Всі заходи, що проводяться за підтримки Французького Інституту в Україні,  безкоштовні.