Кандидат у депутати від КУН сам придумав організацію, що його підтримує?

Членам Національного екологічного центру України (НЕЦУ) стало відомо, що по виборчому округу №167, що у Тернопільській області, балотується кандидат у народні депутати – Віват Іван Осипович (політична партія Конгрес Українських Націоналістів). В агітаційній листівці п. Вівата, виданій накладом 60 000 примірників, перелічується 29 організацій що його підтримують. Серед них вказаний і Національний екологічний центр (п.24).

Цією заявою повідомляємо, що Статут НЕЦУ чітко визначає не-участь НЕЦУ як громадської організації у політичній діяльності. НЕЦУ не підтримує жодної політичної сили та жодного індивідуального політичного діяча (включно з безпартійними). Водночас НЕЦУ вітає інтеграцію екологічних засад в політичні програми будь-яких партій та кандидатів, і готовий надати консультативну допомогу з екологічних питань будь-кому, хто цього потребує.

Що стосується п.Вівата, то жодних звернень, запитів про підтримку або прохань щодо консультацій від п.Вівата до НЕЦУ не надходило. НЕЦУ до появи цієї листівки не знав про нього.

– Такі дії як з боку політичних сил, так і з боку окремих кандидатів у народні депутати, ілюструють їхню «вихованість». – коментує ситуацію заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк. – Ми звертаємося до Конгресу Українських націоналістів з проханням зняти з поширення вказану листівку відносно п. Вівата і оприлюднити спростування щодо підтримки нами цієї людини як кандидата у народні депутати. Водночас іншим організаціям, переліченим у листівці, радимо уточнити, чи підтримують вони певну кандидатуру чи їхні назви також вписані у листівки самовільно. Це ж стосується і інших партій та їх листівок і кандидатів.

Контакти:
Василюк Олексій
097 1000 473