Ірина Луценко: Обстеження Луценка банально звелося до «екскурсії» до Чернігівської лікарні

Дружина екс-міністра внутрішніх справ ставить під сумнів повідомлення прес-служби ДПтСУ про те, що Луценко не потребує лікування у стаціонарі. Про це Ірина Луценко заявила, коментуючи повідомлення Державної пенітенціарної служби про проведене обстеження ув’язненого Луценка у Чернігівській обласній клінічній лікарні.

 «Учора ввечері по телефону я спілкувалася із чоловіком, і він не знав про сьогоднішнє його вивезення до лікарні на обстеження. Враховуючи його хвороби, для обстеження мала бути проведена хоча б одноденна підготовка, оскільки потребувалося введення зондів та взяття пункцій для визначення подальшого лікування», – повідомила Ірина Луценко.

 За її словами, у розмові із лікарями та особисто омбудсменом Валерією Лутковською, які відвідали Луценка у Менській колонії 2 жовтня, Ю.Луценко поставив умову – лікування лише у стаціонарі.

 «Чоловік тоді попередив Лутковську, що він не дасть згоди на обстеження, поки його не госпіталізують у стаціонар. Наявні у Луценка хвороби потребують серйозного обстеження та лікування. Чого варто тільки взяти пункцію з печінки. Після такої маніпуляції вони хотіли його відправити назад у колонію?! Уведення зонду потребує попередньої підготовки організму для такої процедури!», – наголосила Ірина Луценко і уточнила: «Станом на 18-ту годину середи, 10 жовтня, Луценка ніхто не готував до серйозного обстеження у лікарні».

 «При зустрічі із омбудсменом я особисто попереджала В.Лутковську про те, що мій чоловік не погодиться на чергове обстеження поза стаціонаром, аби не дати можливість Пенітенціарній службі вчергове брехати про «покращення здоров’я і лікування», – зазначила дружина екс-міністра.

 Ірина Луценко зауважила також: «Я не здивована черговою «качкою» від ДПтСУ про «задовільний стан здоров’я Юрія Луценка», оскільки упевнена у зворотному – обстеження не проводилося. А все банально звелося до «екскурсії» до Чернігівської лікарні».

 «Більш детально про сьогоднішню поїздку мого чоловіка до Чернігівського медзакладу у компанії конвою я знатиму після розмови із чоловіком сьогодні ввечері», – додала Ірина Луценко.