Парламентські вибори – це крок назад порівняно з минулими – ОБСЄ

КИЇВ. 29 жовтня УНН. Парламентські вибори, які відбулися 28 жовтня, характеризувалися для учасників зловживанням адміністративним ресурсом, недостатньою прозорістю фінансування виборчих кампаній партій, а також відсутністю збалансованості в засобах масової інформації щодо перебігу передвиборчих перегонів. Про це заявила віце-президент ПА ОБСЄ Вальбурга Габсбурґ Дуглас, передає УНН.

“Я на власні очі бачила, ті великі звершення, які досягла Україна. Тому я дуже розчарована, тому що сьогодні я маю вам повідати сумну новину. На цих виборах схоже, що демократичний прогрес почав рухатись в іншому напрямку. І ми ставимося до цього з глибоким сумом”, – зазначила вона.

Віце-президент ПА ОБСЄ також зауважила, що парламентські вибори, які відбулися 28 жовтня, характеризувалися для учасників зловживанням адміністративним ресурсом, недостатньою прозорістю фінансування виборчих кампаній партій, а також відсутністю збалансованості в засобах масової інформації щодо перебігу передвиборчих перегонів.

“Ці вибори були кроком назад порівняно з останніми виборами в Україні. Ми цінили, що день голосування пройшов без конфлікту, процес голосування та підрахунку голосів ми оцінюємо як позитивно, процес встановлення результатів голосування оцінюється негативно через недостатню прозорість”, – наголосила вона.

Вона також нагадала, що скоро до України перейде головування в ОБСЄ.

“Пам’ятаючи про це, я сподіваюсь, що державні органи зроблять все, щоб повернути Україну на шлях демократичного розвитку”, – наголосила  віце-президент ОБСЄ.

Джерело:  УНН