На 194 окрузі ОВК прийняла рішення про повторний підрахунок голосів на 42 дільничних виборчих комісіях

На 194 виборчому одномандатному виборчому окрузі, що в місті Черкаси, кандидат від об’єднаної опозиції Микола Булатецький переміг представницю Дмитра Фірташа самовисуванку Валентину Жуковську. Перемога Булатецького беззаперечна, адже за нього проголосувало понад 32 тисячі черкащан, тоді як за Валентину Жуковську — на 12 тисяч менше.

Уже 30 жовтня до Черкаського окружного адміністративного суду почали надходити позови на бездіяльність ОВК та порушення законодавстава членами дільничних виборчих комісій. Станом на 31 жовтня від представників Валентини Жуковської таких скарг було 141, від кандидата Партії Регіонів Віктора Парамонова — п’ять та від Партії регіонів — три. В усіх них звинувачуються члени ДВК у порушенні законодавства під час підрахунку голосів, а члени ОВК у відмові прийняти скарги. Позивачі вимагають повторного підрахунку голосів на усіх дільницях округу, однак  доказів зазначених порушень не надають.

Першого листопада ОВК прийняла рішення про повторний підрахунок голосів на 42 дільничних виборчих комісіях, всього ж їх на окрузі 81.  Підставою для цього стала довідка надана УМВС України в Черкаській області про порушення перевезення виборчої документації із дільниць на ОВК. Однак під час самого перевезення подібних порушень завіксовано не було.

Складається враження, що представники кандидата Валентини Жуковської спільно із Партією регіонів намагаються затягнути підбиття підсумків голосування на цьому окрузі, аби врешті визнати вибори тут недійсними, — коментує довірена особа кандидата Миколи Булатецького Максим Булатецький.

 

Контактна особа

Максим Булатецький

0504640742

vch14@yandex.ru