Офіціоз: Міліція Миколаївщини діяла виключно в рамках Закону

На деяких телеканалах та у Інтернет-мережі було поширено інформацію щодо подій на виборчому окрузі № 132 (м. Первомайськ Миколаївської області). Так, представники ЗМІ повідомили про те, що правоохоронцями стосовно громадян, які брали участь у проведенні акції було застосовано сльозогінний газ та нанесено тілесні ушкодження. Особлива увага акцентується на тому, що у сутичках є постраждалі, яких доправлено до лікарні.

З метою доведення об’єктивної інформації, повідомляємо, що співробітники УМВС України в Миколаївській області виконують завдання виключно з охорони громадського порядку та недопущенню порушень прав громадян. Водночас, повідомляємо, що на ОВК №132 невстановлені особи застосували сльозогінний газ проти правоохоронців. Крім цього, деякі учасники акції намагались нанести тілесні ушкодження міліціонерам залізними трубами. Із натовпу у напрямку працівників міліції кидали каміння та використовували вогнегасники. Правоохоронці, дотримуючись вимог Закону України «Про міліцію», не завдали жодної шкоди оточуючим.

У ніч з 01 на 02 листопада 2012 року до центральної районної лікарні за медичною допомогою звернулося усього двоє громадян: 18-річна мешканка Одеської області за фактом отримання тілесних ушкоджень у розважальному закладі м. Первомайськ та 32-річний мешканець Кіровоградської області, якого було доставлено від будівлі міськвиконкому близько четвертої години ранку із підозрою на закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку. Пацієнт повідомив про те, що тілесні ушкодження він отримав від невідомих осіб. Разом з цим чоловіком про потребу у медичній допомозі заявили ще два громадянина. В тім, коли медики зателефонували до міліції двоє чоловіків відмовились від отримання медичної допомоги та покинули приміщення закладу. Станом на 14-00 год. 2 листопада 2012 року на лікування в реанімаційних відділеннях Первомайської ЦРЛ та Первомайської міської лікарні особи з тілесними ушкодженнями не перебувають.

За наданням медичної допомоги звернулись двоє працівників спецпідрозділу міліції «Беркут» із різано-колотими пораненнями рук. У великої кількості співробітників міліції пошкоджений формений одяг та спеціальне оснащення.

Нагадаємо, що у м. Миколаєві деякі громадяни заважали працівникам виконавчої служби виконати рішення суду по примусовому доставлянню бюлетенів до обласного центру.

УМВС України в Миколаївській області

Протоколи з ОВК у Первомайську вивезені за рішенням суду

Постанову про примусове вилучення протоколів із мокрими печатками виніс Адміністративний суд Миколаївської області. Працівники міліції виключно в межах законодавства забезпечили охорону правопорядку та безперешкодну роботу судових виконавців, які звернулися по допомогу до правоохоронців.

Працівники спецпідрозділу «Беркут» на виконання рішення суду забезпечили правопорядок та припинення правопорушень під час вивезення до м. Миколаєва протоколів із результатами голосування.

Під час виконання своїх обов’язків по охороні громадського порядку правоохоронці діяли виключно в межах положень Закону України «Про міліцію».

 

УЗГ МВС України

1 Comment

  1. С каких это пор суд стал субъектом избирательного процесса???

Comments are closed.