Президент Янукович несе персональну відповідальність за те, що відбувається з підрахунком голосів – Арсеній Яценюк на мітингу біля ЦВК

Опозиція вимагає від президента Януковича та ЦВК визнати перемогу кандидатів від опозиції та притягнути до відповідальності причетних до фальшування виборів. Про це заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на мітингу біля Центральної виборчої комісії в понеділок, 5 листопада.

Він подякував учасникам мітингу за те, що вони стали на захист голосів українців. «Ми зібрались, щоб захистити наш вибір, щоб захистити голоси мільйонів українців, захистити тих кандидатів від опозиції, які виграли мажоритарні округи. Ми зібралась, щоб захистити вибір України і українців», – наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що результат опозиційних сил на виборах показав, що вона здатна перемогти Партію регіонів. «Тих, хто підтримує опозицію, – на мільйони більше від тих, хто підтримує Партію регіонів. Те, що ми сьогодні зібрались – свідчення того, що ми готові далі боротись».

Він наголосив, що мітингом під Центральною виборчою комісією Об’єднана опозиція вимагає від ЦВК прийняти законне рішення і віддати перемогу опозиційним кандидатам в тих округах, де вони перемогли.

«За останні кілька днів Партія регіонів разом з їхніми продажними суддями, членами виборчих комісій, прокурорами і міліціонерами просто зухвало вкрали голоси українців і переписують результати голосування по цим округам на своїх провладних кандидатів», – додав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» підготували політичний маніфест із вимогами до президента Януковича, «адже він несе персональну відповідальність за те, що відбувається під час підрахунку голосів. Всі фальшування, всі вкрадені протоколи, «Беркут» – це його персональна відповідальність».

«Наші вимоги до Януковича і ЦВК – визнати результати перемоги опозиційних сил, притягнути до відповідальності всіх, хто переписував протоколи і крав результати виборів», – наголосив голова Ради Об’єднаної опозиції.