Гомільшанські ліси: другий рік правління директора-лісоруба почався з дерибану земель нацпарку

Незважаючи на активні протести громадськості та численні порушення на території національного парку “Гомільшанські ліси”, Державне агентство лісових ресурсів ще на рік продовжило контракт його “недодиректору” І. Северину.
Не минуло й місяця з цього перепризначення, як з “Гомільшанських лісів” прийшли нові тривожні звістки – у національному парку розпочався дерибан землі. На територію колишньої бази відпочинку заводу ім. Шевченка завезені будівельні матеріали: цеглу, бетонні плити, бутовий камінь. Йде вирубка дерев, зруйнована велика частина старих дерев’яних і цегляних будівель бази.

Згідно із чинним Проектом організації території НПП “Гомільшанські ліси”, територія бази заводу ім. Шевченка була передана національному парку в постійне користування. За матеріалами лісовпорядкування вона є 10 виділом 14 кварталу Коропівського природоохоронного відділення та відноситься до державного лісового фонду. Проектом розвитку парку базу передбачалося реконструювати та перетворити на його біологічну станцію. Тепер ні про який розвиток парку мріяти не доводиться, а територія бази майже напевно перейде до приватних рук.
Що ж, дерибан національного парку розпочався! Скільки ще земель, які є національним надбанням України, І. Северин збирається віддати (в відкуп за місце директора?), покаже час.

Нами ж поки були відправлені відповідні звернення – директорові “Гомільшанських лісів” та в екологічну інспекцію.
*
____________________

КОНТАКТ:
Олег Вяткін, ЕкГ “Печеніги”: тел. (095) 139-62-78, trolll_eco@ukr.net

Підготовлено ЕкГ “Печеніги”, членом Міжнародного Соціально-екологічного Союзу.
При використанні матеріалів бюлетеня прохання посилатися на джерело.