Дмитро Пилипець: #ЄвроМайдан і дзеркало

По розгону ЄвроМайдану – майже абсолютна аналогія розгону Податкового Майдану 2010-го року. Схема та сама (тільки жорстоких дій мусарні було на порядок менше).
– Перед розгоном 2010-го за 5-6 годин попередили, що він буде (цього разу я так розумію – не попереджали). Партійні тоді вчасно зібрали сцену і встигли її вивезти.
– Було те саме – на Майдані залишалось кілька сотень людей (депутатів у 2010-му на самому Майдані на момент початку розгону – взагалі не було, сьогодні – декілька таки залишились).
– Так само, як і 2010-го розгін почався близько 5-ї ранку.
– Висновків після розгону Податкового Майдану 2010, роботу над помилками я так розумію ані громадські активісти, ані партійці не зробили. Схеми адекватної протидії цій ситуації не були заздалегідь розроблені і застосовані.
– Ще з відмінностей: На Податковому Майдані 2010 все й так поступово розсмоктувалось, беркут лише радикально швидко закінчив цей процес. Від того, наскільки українці ЩИРО бажатимуть продовження (і вірогідної радикалізації) Євромайдану і діятимуть відповідно – залежить його подальша доля. ВСІ розмови, що хтось (опозиція чи громадські лідери) злили Майдан – це несвідома чи свідома БРЕХНЯ. Злити СПРАВЖНІЙ Майдан НЕМОЖЛИВО НІКОМУ. Якщо після сьогоднішніх подій не складеться революційної ситуації, то це, шановні українці, не провина наших громадсько-політичних лідерів, а ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ КОЖНОГО З ВАС (і нас).
НЕ ШУКАЙТЕ СОБІ ВИННИХ І ВИПРАВДОВУВАННЯ ТОГО, ЩО СТАЛОСЯ, ПРОСТО ПІДІЙДІТЬ ДО ДЗЕРКАЛА І ПОДИВІТЬСЯ В НЬОГО: ВИННИЙ САМЕ ТАМ!

Мотивація бандоти зачистити ЄвроМайдан саме зараз – очікування революційної кількості радикалізованих людей на неділю. Наказ по-звірячому розігнати надав ОСОБИСТО Янукович – це його персональний кримінальний злочин. На мою думку, розгін не зменшує, а ЗБІЛЬШУЄ вірогідність революційного і результативного розвитку подій у неділю-понеділок.

Що робити:
– Всі, хто ЩИРО прагне скинути бандоту саме зараз – ЗАРАЗ пакує в наплічник необхідні речі і шурує на Київ, там ДІЄЮ (а не революційним голосінням) доводить свій радикалізм. Скинути гниду ЗАРАЗ – цілком в наших з вами силах. АЛЕ своє бажання треба перетворити в концентровану і спрямовану ДІЮ!
– ВСІ, хто зараз ВЖЕ не в Києві чи не їде зараз на Київ, а патякає псевдорозумну маячню в інеті – безвідповідальні, інфантильні демагоги.

1487353_595421453858927_1574595307_n

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair