Stanowisko Zarządu SWS w sprawie wydarzeń na Ukrainie.

Хто не розуміє польську -вам сюди  http://translate.google.com.ua/

Na Ukrainie zaczynają ginąć ludzie. Upoważnia to nas do zwrócenia się do rządu Rzeczpospolitej Polskiej o podjęcie w ramach Unii Europejskiej zdecydowanych działań na rzecz powstrzymania rozlewu krwi na Ukrainie.

Jednocześnie wyrażamy stanowczy sprzeciw wobec administracyjnego zakazu wjazdu dla Zbigniewa Bujaka, który z ramienia Stowarzyszenia Wolnego Słowa był obserwatorem na Ogólnoukraińskim Forum Euromajdanów w Charkowie. Działania rządu  Ukraińskiego świadczą o tym że, obawia się obecności niezależnych obserwatorów którzy będą przyglądali się przestrzeganiu demokracji i praw człowieka na Ukrainie.

Stowarzyszenie Wolnego Słowa deklaruje że, doświadczenie i analizy Zbyszka Bujaka, jak i innych działaczy demokratycznej opozycji z czasów PRL, dalej będą do dyspozycji Ruchu EuroMajdanów. Dlatego, mimo zakazu wjazdu dla Zbigniewa Bujaka,  przedstawiciele  SWS będą obecni jako obserwatorzy na Ukrainie.  Jesteśmy przekonani, że ukraińska walka o wolność, o swobodę decydowania przez obywateli o przyszłości swojego kraju, zakończy się ostatecznym zwycięstwem.

Zarząd Stowarzyszenia Wolnego Słowa

tel. (22) 405-66-30
e-mail: sws@sws.org.pl
www.sws.org.pl
ІЦ Майдан Моніторинг щиро дякує нашим польським побратимам. Ось фрагмент великого інтерв’ю, який дав Збігнев Буяк в Харкові. Подаємо його для того, щоб ви розумілли ЧОГО боїться українська влада!
stanowisko ws ukrainy

Контроль якості інформації на сайті Майдан

Всі новини, статті та записки мають відповідати Інформаційній Політиці Майдану. Якщо ви бачите невідповідність - будь ласка повідомте нам на news@maidan.org.ua і вкажіть гіперлінк (URL) матеріалу. Приклад спростування інформації тут