Удвічі меньше потрібної кількості бюлетенів завезли у черкаський тубдіспансер

На дільниці № 711100, що розташована у приміщенні Черкаського тубдиспансеру кількість виборчих бюлетенів удвічі менша за необхідну. Про це УНН повідомили у прес-службі однієї з політичних партій.

На дільниці зареєстровано 204 виборці, проте бюлетенів надійшло 104.

Станом на 12:30 залишилося 16 незаповнених бюлетенів.

Представниками партії складено акт та подано заявку у ДВК.

Як повідомляв УНН, 28 жовтня кожен виборець, який прийде на дільницю та не знайде свого прізвища у списках, повинен орієнтуватись на нові законодавчі норми. На жаль, часу на відновлення активного права голосу через суд не залишилось, повідомили УНН в організації “ОПОРА”.

“Відповідно до чинного Закону “Про вибори народних депутатів України” (ч.2 ст.42) у день голосування зміни до уточненого списку виборців вносяться виключно на підставі рішення суду. Однак відповідну позовну заяву в суд виборцю необхідно було подати за 2 дні до дня голосування (ст.173 Кодексу адміністративного судочинства України). Тобто, 25 жовтня – останній день, коли суд міг прийняти від виборця позов та винести рішення щодо внесення змін у списки виборців. Сьогодні (28 жовтня) суди не розглядають адміністративні справи щодо уточнення списку виборців. Тому ті виборці, які прийшли на дільницю і не виявили себе у списку, фактично не зможуть проголосувати чи звернутися з претензією  до суду”, – йдеться у повідомленні.

Джерело:  УНН