Від виборів, до виборів тихенько собі жили…

І все на світі треба пережити
І кожен фініш – це по суті старт
Ліна Костенко.

 

Пройшли вибори в Верховну раду в м. Котовську Одеської області і можна зробить висновки і оцінить діяльність опозиції, яка з тріском програла партії Регіонів зі значним відривом,  навіть в порівнянні з іншими містами і районами округа №137.

Дивиною є те, що вибори пройшли по Котовським міським і районним дільницям «чесно і прозоро». Громада в Котовську  і районі більшістю своєю була настроєна проти влади. І це не завдяки роботі опозиційних партій, а по самій суті.

Навіть і в цих 10%, які взяла опозиція, нема заслуги Ії лідерів, тому що опозиція і громада у нас  ідуть окремо. В опозицію приходять тільки “підробити” на  вибори, навіть маючи партбілети інших партій. Робота не ведеться навіть з осередками, не говорячи про населення. Лідери  партій не мають авторитету серед жителів міста і району.

Хтять посперечатись – хай пройдуть на місцевих виборах не по списку (дякуючи брендам партій), а по мажоритарній системі, де кожного знають особисто.

Голова  районної партії ВО «Батьківщина» пані Білоус Л., двічі програла у своєму рідному селі «Новоселівка» Котовського району. опозиція (уся) в місті Котовську в особі  пана Валевського О. та пана Паламарчука С.  має схвальну характеристику «від влади за те, що, не турбують її, не заважають спокійно жити, тим самим піднімають рейтинг влади Партії Регіонів. І це не зважаючи на те, що в цьому місті і районі процвітає корупція, беззаконня і свавілля. В обличчі партійних керівників м. Котовська і району, партія

ВО «Батьківщина» має помічників від Партії Регіонів і утримує їх за свої кошти. Якщо партія забажає їх звільнити, то Партія Регіонів і влада, напевно, подасть в суд на їх захист!

За останні п’ять років, між  виборами до Верховної Ради, були вибори президента і місцеві вибори. І весь цей час в Котовську та районі люди не відчували роботи опозиційних партій, крім як під час виборів, та й те робота зводилась до викладання наметів та вивішування білбордів.  В опозиційних партійних осередках практично не було прийому громадян. Акції, навіть загальнодержавні не проводяться. Лише тільки звіти летять в область й далі до Києва. А за кошти, які виділяються для опозиційної роботи з партійних кас, на місцях їх керівники живуть самі і кормлять свої родини.

У місті Котовськ існує партійна сваха ВО «Батьківщина», яка метушиться між всіма партіями й опозиційними, й провладними та влаштовує своїх родичів і близьких керівниками цих партій. Якщо треба позичити людей на «гарячу» конференцію – будь ласка!

Читаючи ці рядки, хтось може подумати, що це внутрішній розбрат. Якби від цього не залежали інші люди!

За цих і подібних, за гратами Юлія Володимирівна Тимошенко та Юрій Луценко.

Довіряючи всім, вони віддали за це свою волю і навіть долю.

А такі нечесні партійці користуються їх довірою на свою користь, а совість їх навіть не заїдає.

Дуже хотілось би, щоб на це звернули увагу у на самому високому опозиційному партійному рівні у Києві,  бо Одеське опозиційне керівництво ніяк не реагує, а захищає цих людей. Підсумки виборів є показником  такої опозиційної діяльності. Гірше не може й бути.  Одеська обласна організація партії ВО «Батьківщина» захищає цих  керівників, тому що вони замість належної роботи малюють звіти, які прикрашають всю обласну партію взагалі й роблять паперову видимість її бойовитості  і патріотичності. Корупція  така сама як і в державі, членство в  Котовських опозиційних партіях дуте. Всі  хто приймає участь у виборах на дільницях примусово приймаються в партію, а потім залишаються там членами на всяк випадок до наступних виборів.

Всі ці факти не з чиїх то слів, а зі спостереження  людини близької в свій час до штабу і працюючої в ньому. За свою спостережливість і кмітливість, людина стала незручною.

Під час виборів не були запрошені до їх участі самі розумні і чесні патріоти, а набрано більшістю люди без досвіду, проте не такі «розумні» й спостережливі  Знадобились виборчі « заробітчани», а їм  було все “по-барабану”.

Люди в м.Котовську і районі зі своїми скаргами не звертаються до опозиції, знаючи що це даремно, а йдуть до штабу Партії Регіонів, соціалістів та інших партій та громадських організацій. Всі депутати від опозиції або не приходять на сесії міської ради, або голосують “за рішення в пакеті” – проти громади міста. Заважають справам Котовської міської громадської організації «Час змін», голосуючи на сесії  за покарання  її голови і членів організації , яка в протилежність опозиції бореться проти беззаконня та корупції в різних ешелонах влади.

Наостанку – потрібно змінювати кадри на місцях. Не забувайте Київські партійні керівники -: кадри вирішують усе.

Галина Харченко

Олег Тютенко

м.Котовськ, Одещина