Чумак: У справі Снісарчук та Соделя нікого не покарали

index

У ситуації навколо справи Ольги Снісарчук та Влада Соделя є певна небезпека, адже винуватці все ж залишилися непокараними, і саме тому органи правосуддя прийняли рішення про мирову угоду. Таку думку висловив голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, народний депутат від фракції «УДАР» Віктор Чумак під час ефіру на «5 каналі».

 

«Сьогодні не можна сказати, що рішення у цій справі є дуже показовим. Звичайно, що передбачено законом, на те можна і йти. Але тут проглядається разюча недовіра і до системи правосуддя, і правоохоронних органів», – зауважив політик, відповідаючи на питання ведучого.

 

Водночас Чумак наголосив, що не вірить в оптимістичний прогноз «розумнішання» так званих «гопників» після ситуації з журналістами, адже вся країна вже встигла оцінити їх участь в акції під Київрадою19-го серпня.

 

«Ще більше занепокоєння викликає той факт, що до участі у таких акціях цих молодиків залучає міліція і, більше того, навіть прикривається ними. Тому сьогодні вийшло так, що українці бояться міліції більше ніж цих «гопників», – зазначив «ударівець».

 

За словами нардепа, міліція – це не самостійна організація в державі, а інструмент державної влади, і все залежить від того, як вона його використовує. «Якщо є політична воля використовувати його для захисту громадян, то він буде використовуватися саме так. Якщо є політична воля використовувати цей інструмент для тиску на політичних опонентів, бізнесових конкурентів чи журналістів, то він буде використовуватися саме у цих цілях. І поки не зміниться політична воля, ми будемо мати саме такі результати роботи правоохоронних органів», – підкреслив він.

 

прес-служба Віктора Чумака