“Відомий і невідомий Шевченко”: проект від “Радіо Київ”

Чому Тарас не хотів згадувати про перше кохання? Які поезії Т. Шевченка і О. Пушкіна мають одну і ту ж назву? Якими мовами володів Шевченко?

На ці запитання є оригінальні відповіді на «Радіо Київ». В соцмережах, на сторіночках проекту «Відомий і «невідомий» Шевченко» в рубриці «Цей день в історії» щодня з’являється один цікавий факт із життя Тараса Шевченка, а новий тематичний тиждень відкриває таємниці його творчості.

Цього тижня, але багато років тому, а саме 22 листопада  1841 р. поет написав вступ до поеми «Мар’яна-черниця»- «На пам’ять того, що давно минуло»,  який присвятив своїй першій коханій дівчинці – Оксані Коваленко. «Радіо Київ» знаходить майже невідомі історії з життя та творчості Кобзаря, які розкриваються на сторіночках проекту.

Поетичні рядочки Шевченка про осінь, що лунають двічі на годину, прикрашають музичне оформлення «Радіо Київ». Також у нашому ефірі ви можете почути, як щиро звучать вустами киян та гостей столиці «200 віршів до 200-річчя Шевченка».

Цікаво, що до проекту вже долучилися люди не тільки з різних куточків України та ближнього зарубіжжя. Українські діаспори Нідерландів, Словенії, Андорри, Італії, Бразилії, Великобританії, США та Канади також підтримують ювілейний проект до дня народження Т. Шевченка.

«Радіо Київ» запрошує. Вам CЮДИ ;)

CoverPhoto_ copy2