Консультації з країнами, на які можуть вплинути ХАЕС-3 і 4, ще тривають

Це означає, що Президент не зможе підписати закон «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції», поки консультації не завершать. Того вимагають міжнародні зобов’язання України.

Громадська організація “Екоклуб” отримала офіційну відповідь Мінприроди, де сказано, що консультації по конвенції Еспо не завершені.

У зв’язку з тим, що 16 серпня 2012 року на розгляд Верховної Ради України було направлено проект Закону України «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції»  Екоклуб надіслав до Мінприроди запит (текст запиту) щодо дотримання процедури консультації згідно Конвеції  «Про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті», а також проведення екологічної експертизи проекту будівництв.

Цього вимагає Закон України “Про порядок прийняття рішення щодо розміщення, проеткування, будівництва ядерних установок і об’єктів …”. У відповіді, яка наведена нижче, Мінприроди офіційно підтверджує, що процедура участі громадськості “зачеплених країн” та консультації не завершені:.

 

У зв’язку з тим, що 16 серпня 2012 року на розгляд