МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

>>: УП: Хто винен, що Київ – російськомовний?

06/13/2001 | НеДохтор
На мій погляд варто всім прочитати:

Хто винен, що Київ – російськомовний?
Юрко Зелений, природжений галичанин з Чорткова, для УП, 12.06.2001, 12:26

http://www.pravda.com.ua/?10612-1-1

Відповіді

  • 2001.06.14 | Сергій Кабуд

    Чи правда шо ваша УП куплена чи то Суркісом чи то Медведчуком???

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.14 | Адвокат ...

      Навіть, якщо і правда...

      ... то не є важливо. Всим доволі відомо, що процес "адаптації" усих, хто хоч щось може робити, до справи зміцнення Кучмістану давно пішов і тільки набирає обертів.

      Цікавим є інше: зміна акцентів та форми подачі антиукраїнської пропаґанди. Якщо раніш про маньшовартість українців, селюцькість нашої мови "пєлі па-русскі" гладенькі інтеліґентні каціпчики, то тепер все більше і більше ті ж самі "ідеї" несуть у маси різноманітні укрАінци, причому доволі непоганою українською.

      ... колись американці "в'єтнамізували" ганебну війну, пам'ятаєте? Тепер в Україні крутять схоже кіно. Вимітати сраною мітлою Україну з України доручили правдивим українцям! Неокольоніялізм розпочав нову кампанію.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.19 | ВАСЯ ПУПКІН

        Втілення імперського принципу "поділяй та владарюй"

        Хочуть нав"язати думку, що "в усьому винні западенці". Клас : західняки розмовляють "російською" мовою. ( Я щось такого в Київі не чув) . З іншого боку, то , може , кацапи розмовляють українською ???
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.19 | Рoман ShaRP

          Був я у Львові. І приятелі там є. ТАк я скажу, що таки

        • 2001.06.20 | Максим'як

          Re: Я в Києві по десять разів на рік і більше буваю, а такого ще

          Навіть, коли би я хотів себе присилувати говорити російською, то мені зразу кажуть, що західняк, або прибалт.
          Я вже пару місяців не читаю УП і не збіднів духовно, ну думаю, аж на Майдан, на мовний форум щось затягнули. Напевно, порядне.
          Черговий раз наступив на граблі.

          А для тих, хто не знає, як розмовляє заробітчанин із західної України, хай в Москві зайде на Київський вокзал, чи в Києві на цетральний залізничний і постоїть біля квиткової каси.
        • 2001.07.15 | Мартинюк

          В русифікації Києва винні наші гроші ( які в нас вкрали).

          До кінця 1992 року Київ помітно українізовувався ( навіть на рівні вуличного спілкування). Десь літом 1992 року я зрозумів що вже не звертаю увагу на людей які розмовляють українською мовою - їх стало настільки багато.

          Все це було наслідком як національно-політичного підйому так і дії певних законів і нормативних актів, прийнятих до речі у більшості ще "недемократичною" ВР під проводом Валентини Шевченко. На фестивалі українського пригодницького кіно я до речі тим же літом не зміг навіть перглянути всі із майже 20 фільмів.

          Власне це і кіно стало першою жертвою "південно-корейського" прем"єра Кучма, який прийшов до влади в оточенні команди молодих реформаторів у складі Малінковича, Пинзеника і Табачника та під оплески решти суспільства, яке просто нетерпілося від очікувння рішучих, радикальних та непопулярних ( на цьому осбливо наголошували західні дорадники) економічних перетвореннь. Буквально в перші ж дні ( так би мовити з льоту) було ліквідовано Фонд українського кіномистецтва , Держкомпреси та пару подібних інституцій. Все майно - кінотереари,студії, друкарні зависло в стані повної "нічийності". Відомий нам "Союздрук" завдяки цьому законсервуав свій совківський статус і навіть до сих пір зберігає і назву "Союздрук" ( хоча Союзу вже нема). З того часу найкращий способом загубити україномовне видання є віддати його для реалізації в цей "Союздрук" - там його просто покладуть на склад, і протримавши належних кілька місяців здадуть у макулатуру ( гроші за розповсюдження "Союздрук" бере наперед). Є ще варіант коли це все лежатиме не на складі а під полицями на підлозі кіосків. Бабульки які там торгують довгий час автоматично без команди закладали туди навіть "Урядовий Курєр" та "Президентський вісник".
          Лише зараз виникли кілька інших систем поширення преси, але перважна їх більшість надалі українофобні на рівні засновників та власників.

          Кінець 1992 року ознаменувася "історичним" Декретом , підписаним Кучмою і здається Пинзеником про відміну всіх (!!!) пільг в оподаткуванні.
          Жертвами цього в першу чергу впало звільнення від усіх податків які мали видавництва, що друкували більше 70% книг українською мовою.
          Окрім того були ліквідовані всі інші пільги які мали україномовна освіта, культурна продукція, просто освіта та наука як такі.

          На фоні "шокового" збідніння українців, яке почалося внаслідок наступної "декретотворчості" Кучми&Ko вимерли, наче метелики зимою всі дуже численні на той час незалежні газете та газетки.

          І ось на цьому фоні раптом починає велично підніматися газета "КиевскЪе ВЪдомости". Майже пївроку її роздають та розсилають задарма.
          Редактор - Кічігін (колишній працівник аналітичних служб військової розвідки). Офіційний спонсор Семен Юфа. Офіційний "дах" - банда Авдишева, неофіційний, але реальний "дах" - Генпрокурор Гайсинський.

          Кошти, якими розпоряджаласи тоді "Київські Ведомсті" вражали - на республіканському стадіоні ледь не що місяця проходило грандіозне "св"ято " з масовою безплатною (!) роздачею пива батькам і морозива дітям та мамашам, що проходило на фоні виступів російськомовної попси.

          Тобто демонструвалася масштабна і успішна робота "Товариства російської мови", злегка замаскована під "успішний бізнес-проект". Лише так, а не інакше можна назвати все те що тоді діялося у Києві.
          Кияни спочатку дружно відвертали носи від "КВ", фактично відбувався стихійний бойкот, але ж читати щось потрібно, в туалеті паперу нема, та й оселедці незагорнуті...
          Те що сталося внаслідок появи більш ніж півмільйонного тиражу великоформатної газети "КиевскЪе ВЪдомости" (рівнозначне переселенню у Київ такої самої кількості етнічних росіян - балакучих, освічених, компанійських, чемно-зневажливо настановлених до всього того, що є українське. Найсумніше , що все це писали україномвні журналісти. Коридори "КиевскЪе ВЪдомости" шокували і зараз шокують своєю україномовністю - журналісти спілкуються між собою перважно українською мовою. Але за неймовірну у той час платню, за безплатні обіди ресторанного типу, за можливість втілювати будь яку журналістську ідею вони згоджувалися там працювати.

          Таким чином відбулося масштабне інформаційно-мовне вторгнення у Київ. Одночано в усі кабінети безплатно розсилалася російськомовне "Зеркало Недели", майже щотижня виникали російськомовні бізнес видання. Хоча вони майже всі через деякий час безславно помирали, однак також давали свій внесок у реставрацію русифікації Києва та України. Інтенсивність російської складової мовного поля у Києві зросла настільки, що російська мова знову стала стала домінантною.

          Мені неприємно чути у звязку з цим претензії до киян за те що вони не розмовляють українською , некоретні, дебільно-нечемні "педагогічні" заклики "ось поки всі українці не захочуть..."

          Не захочуть вони... Замість того аби безконечно молотити воду в ступі та колупати у своїх же душевних "вавках" краще вияснити звідки взялися тоді у Кичигіна та Юфи гроші ) останній -типова підставна фігура,через які банки і які "кредити" їх пекачували,хто це робив, чому в них не було проблем ні з інфляцією, ні з податками, ні з усим іншим.

          А ще краще - вияснити чому буксує, навіть не вийшовши на старт проект реанімації "Вечірнього Києва" який очолює Рубан, безперечний спеціаліст у цій галузі, людина підняла "Вечірні Вісті" та розкрутила газету "День"

          А все інше або провокації, або даремна трата часу.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.15 | Адвокат ...

            Дещо про "гроші" і про "ми".

            Спочатку про "ми". "Ми" -- то є ніщо. Кожен сам по собі. Відсутність осмисленого
            "ми" -- то, може найгірша,-- вада українців. Через ту ваду є багато наших бід. Одна з них -- масований грабунок рештків грошей, що їх вчинили різноманітні МММ, в тому числі і "українські" ( суркісівські, юфівські, тощо ) під патронатом тоді ще прем'єра Ку-чмо.

            Тепер про гроші. Їх було в людей немало, коли усі їх зложити до купи. Але реальна їх вартість стрімко зменьшувалася. Тому багацько людей, що жалкували за своїми грошима, а також не вміли ( не хтіли, не мали змоги ) захистити їх від знецінення самотужки, з вірою у доброго та кмітливого дядю, понесли їх до лоходромів...
            Доля тих грошей є відома і невідома одночасно: офіційно піраміди луснули, як мильні бульки, а реально -- рештки грошей були вивезені закордон, а потім -- "реінвестовані" у різноманітні "русскіє праекти" тут, в Україні.



            Резюме.
            "Дякуючи" жадібністі та дурісті значної маси нашого многостраждального наріду, а також "зусллями" кращих його представників ( Ку-чмо & Ko ) , він, нарід вцілому, вкотре був "взутий" москалями "па полной праґраммє".
            Але варто критично сприймати слово "вкрали". Бо 99,96% ВІДДАЛИ СВОЇ ГРОШІ НА ДУРНЯК!
      • 2001.07.12 | Дмитрий

        Re: Навіть, якщо і правда...

        Ну,пане Адвокату ви загнули!
        Адвокат писав:Вимітати сраною мітлою Україну з України доручили правдивим українцям! Неокольоніялізм розпочав нову кампанію.
        Пояснiть менi,будьте ласковi куди її(Ураїну) вимiтати будуть?У Канаду чи щесь кудись?Чього ви воду мутете ну не буде Київ через декiлька рукiв чисто українським,бо то iсторично так склалось,але кияни всi незалежно вiд походження чують себе українськими громадянами i ось це головне,а не то щоби навколо i завжди чулась українська мова....
        Може я помиляюсь,вибачте за можливi помилкi українську вчу тiльки чьотири рокi живу у Росiї i не маю українського похоходження...Ну ми з Вами вже знаьомi пане Адвокату:)
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.12 | Адвокат ...

          Re: Навіть, якщо і правда...

          Дмитрий писав(ла):
          > Пояснiть менi,будьте ласковi куди її(Ураїну) вимiтати будуть?У Канаду чи щесь кудись?

          Як і завжди -- в нікуди, бо і в Канаді Україна -- поперек горлянки моськовському імперіалізму.


          > Чього ви воду мутете ну не буде Київ через декiлька рукiв чисто українським,бо то iсторично так склалось,але кияни всi незалежно вiд походження чують себе українськими громадянами i ось це головне,а не то щоби навколо i завжди чулась українська мова....

          Може Вам із Моськви видніше, як тут і що в Україні, але справа зсередини виглядає по іншому. Мене особисто не тішить тенденція зникнення української мови з ужитку в Україні та замнення її російською матерною. І тільки тим та, клята, тенденція не закінчується. Та й з чуттям себе громадянами не є все так "блаґосто". Дякуючи Ку-чмо з його "соратниками", значна кількість українських громадян ладні стати громадянами якої завгодно країни, особами без громадянства, тощо, аби хоч трішки вилізти із злиднів. Не чують вони себе громадянами України. Кучмістан -- не країна, а напів-резервація для бомжів. Ви багато бачили людей, що пишались би бомжатським статусом? Я неможу не вказати на те, що за останні роки значно скоротилася кількість тих, хто продовжував вважати себе громадянином СССР. Але від того ті люди не стали автоматично відчувати себе громадянами України, а чимала їх частина просто померла...

          Я не хочу, щоб Київ став "чисто" українським. Я хочу, щоб він був українським, і Харків з Львовом -- теж. Бо "чисто", чи "грязно" ( "брудно" ) -- то риторика, словесні вправи.


          > Може я помиляюсь,вибачте за можливi помилкi українську вчу тiльки чьотири рокi живу у Росiї i не маю українського похоходження...Ну ми з Вами вже знаьомi пане Адвокату:)

          Незважаючи на Ваші помилки, я без проблєм Вас зрозумів. До речі, Ваші помилки -- цікаві. Тож, не вибачайтеся! "МАЙДАН" -- це одне з вельми невеликого числа місць, де спілкування українською ( хоч якою ) -- вітається. Сподіваюся, що це допоможе Вам покращити Вашу українську.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.12 | Дмитрий

            пану Адвокату .....

            Ви,мене питали,що думають мою друзi-українцi з Москви про полiтичнi подiї якi вiдбуваються в Українi...Ну що я можу сказати всi реагують по рiзному,але одне можу казати що в Вашiй державi,велика,хронiчна хвороба дає черговий рецедiв,котру не хто не лiкує,а тiльки на час дають полегчення,в кiнечному iтоговi рецедiва то приводить до ще бiльших осложнений(рус.)...Що тут казати,як сказав би нам лiкар-ТРЕБА ЛIКУВАТИСЯ,а що роблять в Українi???....Находять ту саму хворобу у iнших i показують пальцем на того(iншого),ба дивись а в них ще гiрш вiд нас,чи в них теж само погано-хворiють...А треба на мiй погляд,перш за все собою занятися,особливо своїм народом(всiм),щоб вiн(народ),як говориться на сторону не дивився...
            Ще трошки про Київ,я там теж дуже часто буваю(частiше чим у Львовi),i с ким я не розмовляв на теми(мене то цiкавить) як i ким ви зараз вважаєте,то всi як один казали,що вони себе по перш киянами,по друге українцями(громадянами),а по третє європiйцями,i може в мене таке коло знайомих,але нi одного не бачив i не чув щоби вiн з пiною у писка захищав колишнiй Радянський Союз,чи мрiяв бути громадянином не iснуючий держави...Знаю кiлькох киян котрi стали росiянами(громадянсьтво),але то для рiшення своїх проблем(бiзнес в Росiї,дружина i т.п.)...Але вони не меньш чим ранiше вважають Україну своєю Батькiвщиною,такош шануя i поважая землю на якiй зараз живуть-Росiю......
            Не все сказав,що хотiв бо ще словниковий запас мови в мене дуже,дуже малий.....Але нiчого скоро збiльшиться:)
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.13 | Адвокат ...

              Дякую за відповідь, Дмітріє!

              Дмитрий писав(ла):
              > Ви,мене питали,що думають мою друзi-українцi з Москви про полiтичнi подiї якi вiдбуваються в Українi...Ну що я можу сказати всi реагують по рiзному,але одне можу казати що в Вашiй державi,велика,хронiчна хвороба дає черговий рецедiв,котру не хто не лiкує,а тiльки на час дають полегчення,в кiнечному iтоговi рецедiва то приводить до ще бiльших осложнений(рус.)...Що тут казати,як сказав би нам лiкар-ТРЕБА ЛIКУВАТИСЯ,а що роблять в Українi???....Находять ту саму хворобу у iнших i показують пальцем на того(iншого),ба дивись а в них ще гiрш вiд нас,чи в них теж само погано-хворiють...А треба на мiй погляд,перш за все собою занятися,особливо своїм народом(всiм),щоб вiн(народ),як говориться на сторону не дивився...

              Перепрошую, я зрозумів, що теза про хронічну хворобу, то Ваша думка. Якщо так, то, будте ласкаві, роскажіть докладніше, що то за хвороба така.


              > Ще трошки про Київ,я там теж дуже часто буваю(частiше чим у Львовi),i с ким я не розмовляв на теми(мене то цiкавить) як i ким ви зараз вважаєте,то всi як один казали,що вони себе по перш киянами,по друге українцями(громадянами),а по третє європiйцями

              То вони в одеситів "навчилися". :):
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.14 | Сергій Кабуд

                Це так відповідають пересічні люди. Еліта в нас , в Київі, вважа

                Нас винищували, а ми не зникали, от і зараз людей тримають в лук'янівці, –
                а ті хто цього не розуміє, тим я б порадив їхати жити в маскву, ізраіль чи сша, де більше заробіток.
                А нам з вами краще було б не товарищувати з такими а об'єднувати навколо себе людей елітної спрявмованності, будувати Нове Суспільство.
      • 2001.07.16 | Yazakuchmu

        Все это лажа!!!

        Я отношусь к среднему классу в Украине мне откровенно насрать на журналистов-уродов которых мочат за длинный язык. Господа! Вы все страдаете херней полной! При Кучме имеется некоторая стабильность. Придет какой нибудь урод из УНА УНСО (а других там не держат) и будет блин война с Россией с Крымом и со всеми. Забейте и идите работать. Не хотите? Тогда жалуйтесь на жизнь!
        Адвокат ... писав(ла):
        > ... то не є важливо. Всим доволі відомо, що процес "адаптації" усих, хто хоч щось може робити, до справи зміцнення Кучмістану давно пішов і тільки набирає обертів.
        >
        > Цікавим є інше: зміна акцентів та форми подачі антиукраїнської пропаґанди. Якщо раніш про маньшовартість українців, селюцькість нашої мови "пєлі па-русскі" гладенькі інтеліґентні каціпчики, то тепер все більше і більше ті ж самі "ідеї" несуть у маси різноманітні укрАінци, причому доволі непоганою українською.
        >
        > ... колись американці "в'єтнамізували" ганебну війну, пам'ятаєте? Тепер в Україні крутять схоже кіно. Вимітати сраною мітлою Україну з України доручили правдивим українцям! Неокольоніялізм розпочав нову кампанію.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.16 | Ihor

          Дві найцінніші речі які має людина це ...

          1. Життя
          2. Свобода

          Життя і Свобода данні Богом.
          Кучма та інші, як Путін, Садам Хусейн, Мілошевич, забирають від людей те що дав Бог.
          Якщо УНА-УНСО буде забитати Життя та Свободу то Майдан буде боротися проти УНА-УНСО.


          Дорогий Yazakuchmu, ваша порада

          > Забейте и идите работать.

          є класичною порадою совка, який не може усвідомити що Кучма та Ви маєте таке саме право на життя, на свободу, на справедливість, тощо.

          Тому я вам дам іншу пораду:

          - Не стійте раком, підтяніть штани, витріть соплі, та підєднутесь до боротьби за справедливість, за свободу, за життя, за честь вашої сімї, тощо.

          "Блаженні гнанні за справедливість, бо їхнє царство небесне" (Нагірна Пороповідь, Євангеліє).
        • 2001.07.16 | Адвокат ...

          А на кладбішє всьо спокойнєнько!

          Дійсно, саме на цвинтарі, кожна похована там людина досягає повної стабільности. Ку-чмо із його стабільністю -- відпочиває!

          Свого часу, років 7-8 тому, багато з наших громадян "забілі і пошлі" та й обрали цього урода рудого. І що, стало ліпше?

          Стосовно журналістів, а також вірмен, євреїв та українців, запам'ятайте, "работящій і молчалівий Ви наш", коли їх знищать -- за Вас візьмуться! Тож, окрім "забівать" та "работать", іноді корисно думати власною головою, а не тільки повторювати офіціозні заклики a la Долбанов.


          І про війну. Скільки Вам років? Цей "спосіб мислення" ( "тока б нє било вайни" ) я не зустрічав у людей, молодших за 40-45 років. У тих, хто старіший,-- бува, але нечасто. Найбільш харектерно це для тих, кому давно за 60. Алеж то вже пенсійний вік, яке ж там "работать".


          І про УНСО, на сам кінець. Ви хоч одного живого унсівця бачили ближче ніж з екрану власного телевізора? Хоч із кимсь з них розмовляли? .... "І что оні Вам скалі???"



          P.S. Не намагайтеся радити тим, хто Ваших недолугих порад не потребує. А якщо вже така сверблячка поради надурняк роздавати, то не гріх бува і "в прєдмєтє разобраться". Іще дуже допомагає такий простий трюк, як вивчити мову тих, кому збираєшся радити.
    • 2001.08.12 | Укрканадець

      Re: Чи правда шо ваша УП куплена чи то Суркісом чи то Медведчуко

      Зовсім випадково з Канади попав на ваш сайт. Ну, що ж?! Абсолютно цікаво! Сам довголітній учитель укрмови у державних школах Канади, навіть при Міносвіти консультантом у справах укрмовного навчання працював... Заглядатиму частіш...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.13 | НеДохтор

        Re: заходьте та ПИШІТЬ

        дуже бажаними є дописи спеціалістів зі стажем.
  • 2001.06.16 | Рoман ShaRP

    Не зовсім :)) є в ньому різні говірки. Але ...

    "Вип*ємо за нових києвлян". Цей тост звучав за столом, де сиділи молоді, талановиті хлопці з Лубен та Кам*янця-Подільского, Рівненської та Хмельницької областей,що вибралися в Київ на навчання в одному з найпрестижніших технічних ВУЗів в Україні. Ну і ще й я, киянин з корінням на кіровоградщині (хоча мені тут вже дехто встиг закинути галицький акцент чи діалект -- але то надбане :) ).

    На роботі -- російською. Вдома та між собою -- українською чи більш ніж менш українською говіркою.

    Мовних комплексів, -- ніяких. Не було й не буде. Ми знаємо свою справу. Ми знаємо, чого ми хочемо. Один вже на Мальті. Брат хоче до нього. Певно що не українську мову буде він там вчити. Не за то , панове, вибачайте за прозу життя, платять.

    Момент номер два. Іноземці. По роботі кожен день зустрічаю -- і ЖОДЕН ще не заговорив до мене українською. Причина ДУЖЕ проста та раціональна. НА неї я посилався в "Погляд скептика: кому вигідно"
    1) Знаючи англійську мову, я отримую доступ до цілого світу -- як у Інтернеті, що є найбагатшим саме з англомовного боку, так і поза ним, я можу спілкуватися з людьми з інших країн, я можу шукати собі навіть престижнішу та високооплачувану роботу.
    2) знаючи російську мову я так само можу спілкуватися з людьми з інших країн , я можу говорити на теренах СНД, а подейкуди не тільки, я можу послуговуватися багатьма інформаційними сервісами РУнету, -- досить багатого, досить цікавого осередку,
    3) знаючи українську мову ... що я отримую? Тобто, я ж її знаю, -- але якихось питомих переваг чи зручностей з того я абсолютно не бачу. Вона мені подобається -- а комусь може не подобатися, і то є, зрештою, чи не єдиний чинник того , знати її для себе чи ні. Я цікавлюся українською музикою -- хтось може ні, я спілкуюся з українцями -- хтось може ні, але всеодно я ще не зустрічав таких, що не володіли б при цьому російською.
    (навіть у Львові чи Івано-Франківську).

    От так, панове.
    Винні, серед усього іншого, закони попиту та пропозиції.
    Тобто, даруйте, я обмовився.
    Винне незнання деякими патріотами (чи багатьма, даруйте, не рахував) незнання цих законів.
    Але незнання, як відомо, не звільняє від відповідальності.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.11 | Мінор

      Re: Не зовсім :)) є в ньому різні говірки. Але ...

      Ну і дістала ж ця комерціоналізація. Раціо -ось новий ідол сучасних перевертнів.
      А якщо буде раціонально і вигідно, тобто якщо буде попит, вибачай, стати "раком" і підставити свою жопу - ти підставиш?
      Мабуть таки ні.
      Я зумисне гіперболізую, щоб дати відчути - не все в житті слід вимірювати через гроші і не завжди треба робити те - за що платять.
      Мова - це якраз те, що не можна продавати, бо це не має ціни.
      Я живу в Києві вже 16 рік. Тепер - на Мишоловці, що одразу за Багриновою горою, в одному із найстаріших районів міста і от що цікаво. Місцеві, хто тут живе 3-4 покоління говорять українською. А от мої колеги "нові кияни", що тільки недавно переїхали зі свого села всі як один "ЧТОкають" і "КАКають".
      А стаття в "УП"... Ну звідки ж тій Притулі знати українську мову та київську ментальність, коли вона з Криму приїхала?! Якби вона хоча б раз у Трипілля чи Кагарлик, чи Поліське заїхала - тоді б може такі статті на сайті не розміщувала б. Навіть не хочу ту писанину читати.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.15 | Рoман ShaRP

        Re: Риба шука де глибше, а людина -- де ліпше.

        Але. Будь-яке вчення чи напрямок руху, в тому числi i патрiотизм, -- загине, не маючи підтримки. Загине, не маючи хоч би подяки, хоч би якогось морального відшкодування. А де? А ніде.

        А більшості треба відшкодування аж ніяк не моральне, а саме матеріальне. От тому і вчитимуть -- англійську. Вони нічого не "продаватимуть". Вони просто робитимуть то, що їм вигідно. Риба шука де глибше, а людина -- де ліпше. Старе прислів*я, класика ...


        (і щодо моєї задниці в мене є дійсно ініш плани аніж продавати її за шроші -- то правда , але НЕ СЕКРЕТ , що "торгівля" (чи оренда) секс послуг як своїх , так і чужих -- даааааалеко не останній по популярності бізнес).


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".