МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УРОЧИСТО ВИЗНАЮ !

07/06/2001 | Мартинюк
Я, як заклятий український націоналіст ( а також не менш заклятий ліберал і демократ) визнаю що російські ( чи російськомовні) націоналісти ( яких дехто вперто називає "лібералами") мають право вимагати в Україні чого їм завгодно, в тому числі і остаточного знищення української мови шляхом законодавчого затвердження результатів голодомору, репресій, колективізації та русифікації у вигляді проголошення російської мови державною мовою в Україні.

Однак я разом з тим визнаю :

право українських націоналістів(лібералів та демократів) у відповідності з Конституцією України та чинним законодавством добиватися наступного :

1. Засудження на державному рівні ( прийняття відповідного Закону) практики голодомору, геноциду, етноциду і русифікації,в Україні, яка проводилася КПРС за часів СРСР і продовжується вже в незалежній Україні під керівництвом колишньої номенклатури КПРС.

2. Визнати ( на рівні Закону) український етнос, українську культуру і українську мову жертвами геноциду і етноциду і передбачити систему компенсацій і програму фінансованих з бюджету заходів щодо їх відтворення.
За приклад може служити впровадження івриту в Ізраїлі та відновлення єврейської спільноти в Німеччині, яке проводилося за кошт німецького уряду.

3. Відкрити на рівні регіональних прокуратур розслідування по всіх відомих фактах масових репресій та масового людовбивства, в тому числі шляхом доведення до голодної смерті, встановити прізвища винних і посібників, а також прізвища всіх жертв і потерпілих. Генеральній прокуратурі ініціювати розслідування щодо встановлення ступеня вини у цьому політичнних, громадських організацій, державних установ України, громадян та установ іноземних держав.

4. Встановити (на рівні Закону) компенсацію постраждалим, їх сімям, установам та громадським організаціям, які були знищені та переслідувані в перебігу репресій та етноциду. Передбачити, що кошти для цього повинні надходити з бюджетів України , Росії та інших держав , які в тій чи іншій мірі визнають себе правонаступниками СРСР, а також з конфіскації майна осіб, організацій, установ, щодо яких в судовим чином встановлена причетність до здіснення цих злочинів.

5. Визнати недійсними всі пільги, нагороди, матеріальні заохочення та майно, отримане як за часів СРСР так в незалежній Україні внаслідок участі в згадному вище геноциді, етноциді та репресіях проти українського етносу, культури та мови. Встановити процедуру анулювання цих пільг та привілеїв, вилучення та конфіскації нагород,коштів та майна а також прибутків та дивідендів від нього, які були отримані внаслідок використання цих пільг та привілеїв, а також матеріальої винагороди за участь в заходах по організації репресій, геноциду та етноциду проти українського етносу.

6. Визнати правомірними претензії КПУ на правонаступництво КПРС та її майно з одночасним відкриттям слідчо-судової процедури щодо причетності КПРС (ВКП(б) ) до планування і скоєння згаданих злочинів проти людства.

7. Все вищевказане поширити стосовно інших етнічних груп в Україні , які стали жертвами геноциду, етноциду і масових репресій - кримських татарів, вірменів, греків, гагаузів, українських німців та інших.

АМІНЬ

Відповіді

  • 2001.07.07 | Ihor

    Хто має силу розпочати ті процеси? ...

    Чи можуть описані п.Мартинюком вимоги мати політичний ефект на виборах 2002 року.

    Взагалі б цікаво було б побачити прокинувшогося після пянки защітніка який хуй второпає відмінність між тим що написав п.Мартинюк та комуністичним піздєжом про справедливість та равноправность.

    Правільно гаваріт Мартинюк, ... Правільно гаваріт Сіманєнка.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.09 | Мартинюк

      Партії, депутатські групи і навіть сайт "Майдан"...

      Дійсно, це сподобається багатьом в Україні. Тому в найнесприятливішому варіанті достатньо все це просто озвучити.

      Слова є сильнішими від куль,тому будучи лише один раз сказаними, вони вже не можуть бути нічим зупинені - ні бронею, ні окопами, ні бетонними стінами.

      Це може озвучити якась партія, депутатська група і врешті просто прозвучати у пресі. Російські націоналісти давно боряться за увіковічнення результатів голодомору і репресій -то чому б націоналістам українським не виступити за ліквідацію і викорінення цих наслідків та їх причин?

      А щодо майна КПУ, то врешті решт яким іншим чином можна виявити та зібрати докупи розкрадене і розтягнуте тими ж комуністами та комсомольцями майно їхніх організацій ? Як його забрати в них, як знешкодиту ту суспільну небезпеку , яка витікає із наявності цього майна в руках не бутафорських а справжніх, сталінсько-ленінського головорізного типу, "більшовиків" ?

      Звичайно "краще" щось не робити, аніж робити, а видимість діяльності здійнювати плаксивим скавулінням про біди і нещастя нації.
      Але часом потрібно діяти ( навіть "Дао" про це свідчить). А коли дяти, то діяти сміливо і з масштабом - бо інакше яка ж то дія?.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.10 | Ihor

        Може хоч якийсь план складемо...

        Якщо цей проект можна реалізувати, або хоч наробити розголосу то треба починати збирати інфомацію від свідків. Відео-свідчення, документи, .... тощо.
  • 2001.08.19 | НеДохтор

    Re: УРОЧИСТО ВИЗНАЮ !

    http://www.perehid.kiev.ua/observer/17.html

    ----------------------
    Київська міська організація товариства "Меморіал" отримала від Kонгресу США висновки спеціяльної комісії з питань голодомору 32-33 років в Україні

    Орім тoго архів американського конгресу надав "Меморіалові" стенографії свідчень учасників голодомору та копії дипломатичного листування багатьох представників інших держав стосовно голодомору. Від сьогодні з цими матеріялами можуть ознайомитися всі охочі.

    [17.08.2001] Наталя Якимович, Максим Степанов, програма Вікна, СТБ

    --------------------------------------------------------------------------------

    Ще 19 квітня 1988 го спеціяльна комісія конгресу США, проаналізувавши всі наявні документи та свідчення, визнала, що 32-33-го рокiв радянська влада спровокувала голодомор в Українській радянській республіці, на території північного Кавказу та в басейні Волги. 93-го року за сприяння української громади всі документи передали урядові вже незалежної України, але їх так і не опублікували та не досліджували.

    Левко Лук'яненко, голова асоціації дослідників голодомору: Ці документи прийняла Bерховна Pада, заховала і вони там лежать, вони в дійсності недоступні. Вони там засунуті в шафах, в жахливому стані лежать. Доступ є вкрай ускладнений як для звичайних громадян, так і для власне вчених.

    За підрахунками американців, число жертв сталінського геноциду в Україні 32-33 років коливається від 7 до 10 млн осіб. Зі збереженого дипломатичного листування предстаників інших держав випливає поінформованість найсильніших та найрозвиненіших країн світу про дії сталінського режиму і спланований голодомор зокрeма. Проте жодної реакції з їхнього боку не булo, і навпаки - Адміністрація США надалa дипломатичне визнaння Радянському урядові у листопаді 33, відразу після голодомору.

    Юрій Шаповал, доктор історичних наук, професор: їм було невигідно говорити, Сталін реалізовував їм зерно за демпінговими цінами, їм було вигідно закривати очі, а рядові громадяни, котрі виховані за інших умов, просто не могли повірити, що держава мордує голодом.

    Сьогодні товариство "Меморіал" імени Стуса вимагає створити спеціяльну Державну комісію для розслідування та політико-правової оцінки геноциду українського народу, проведення відкритого розсідування ексгумації, експертиз та перепоховань жертв комуністичних репресій в Україні.

    http://www.imc.kiev.ua/20.00/

    --------


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".